Pratite nas

Kućni ljubimci

Da li je ovo normalno: ZA MRVICU ZADOVOLJSTVA, VLASNICI MACU MALTRETIRAJU

Published

on

U najmanju ruku čudna situacija, koja zapravo kazuje koliko čovjek robuje savremenim tehničkim dostignućima I pri tome iskazuje svoj egoizam.

Mačka jeste kućni ljubimac, mazna, draga, prijatna… Uveseljava nas, daje snagu, energiju…. I sve to radi bez interesa ili bilo kakve pomoći. Njoj treba ljubav, sloboda, a nikako koje – kakva tehnička pomagala da bi uz njihovu pomoć uveseljavala svoje vlasnike.

Ali, da li treba uz pomoć koje- kakvih improvizacija da bude “virkus mačka” umjesto drage i razgigrane mace, koja će izvoditi vibracije po stanu i bez kablova, dugmadi… To su za nju stege. I tačno se može vidjeti na snimku, kako je ona izgubljena. Sretna mačka bi se sigurno igrala sa ovim kablovima.

Mačka Kio je stara pet mjeseci. Ona je mlado mače, koje bi samo da se igra. Međutim, pitanje je da li njoj ova igra odgovara I koliko je čini sretnom.
Možda, njene vlasnike sve to što su joj priredili “za zabavu” njeno ponašanje čini sretnim. Ali, utisak je ona to rai nesvjesno, u grču. Zbunjena je… Kablovbi, dugmadi, sva ta silna tehnika… njoj s teret, stega…

Gazdarica tvrdi da je maca jako pametna, jer pritišče dugmadi “na struju ili baterije” kojima govori šta želi. Navodno, uz pomoć dugmadi koji izgovaraju određene komande, Kio vlasnicima saopštava šta želi, recimo, da je gladna.

Kada se zbog nečeg naljuti, što se izgleda često dešava, Kio voli da pritiska dugme koje izgovara rečenicu “j**i se!”. Najviše se iznervira kad joj ne daju hranu odmah, tako da se dugme sa psovkom izlizalo od korišćenja.

Sve je moguće! Možda je ova žena u pravu. Ali, nama Kio djeluje dosta zbunjeno. Utisak je da se u šumi ovih kablova pomalo gubi, a da dugmadi pritišče nesvjesno. Ona bi najradije da se svega ovoga oslobodi I samo da preeeeede i mjauče… (Naj potal)

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending