Pratite nas

Poznati

Žena za ordena: 50 GODINA SADETA JE ČEKALA I ČEKA NAZIFA GLJIVU

Published

on

Legendarni sarajevski hit mejker Nazif Gljiva koji bi, ako bi odlučio da svoju životnu priču ekranizira, mogao dobiti oskara, ovih dana je proslavio 50 godina braka sa životnom saputnicom Sadetom.

Jubilej je vrijedan svake pažnje, tim prije što je Nazif imao uistinu buran život. Živio je 200 na sat. Prošao je sve – od ulice, preko zatvorskih ćelija, do svjetla pozornice pred stotinama hiljada poklonika pjesama koje su pjevali Halid Bešlić, Mile Kitić, Šerif Konjević, Marinko Rokvić, Mladen Tomić, Snježana Komar, Asim Brkan…

Od osamdesetih godina prošlog vijeka je, uz Novicu Uroševića, najplodotvorniji eks jugoslovenski kompozitor, a u BiH mu nema ravnog. Dobio je epitet doktora estradnih nauka. Puovao je, snimao, lumpovao, nastupao, stvarao stihove i pjesme, svađao se s kolegama i novinarima…. Ali, porodicu je čuvao kao zjenicu oka. Nakon svega, čini se, da mu je to bilo najpitkije životno i umjetničko izvorište.

– Naša životna priča je nešto kao što su imali Odisej i Penelopa. Penelopa je čekala na Odiseja 20 godina da se vrati iz životnih avantura. Mene je Sada čekala 50 godina. Iako zajedno živimo pola vijeka, stalno sam bio na turnejama, putovanjima, tako da smo zajedno možda bili 10 godina. Ipak, naša ljubav je velika i ona je bila jača od svih problema. Šta je sa mnom sve izdržala, treba joj dati Zlatnog ljiljana i sva ostala odlikovanja – kazao je za “Faktor” Nazif Gljiva povodom obilježavanja zlatnog pira – 50 godina braka sa suprugom Sadetom.

Prisjeća se kako je sve to krenulo.

– Upoznali smo se kada smo bili tinejdžeri, a vjenčali smo se kada je ona imala 17 i po, a ja 21 godinu. Da bi se vjenčali ona je morala dobiti potvrdu od roditelja. Bili smo komšije i družio sam se sa njenom braćom. Sve ostalo je za neki film i to u nastavcima. Imamo sinove Damira i Emira, te unuke Armana i Melisu. Melisa je nastavila porodičnu tradiciju i sigurno da će se baviti muzikom. Naravno da je Sada imala razloga da bude ljubomorna. Ja sam bio pravi laf i kada se tome dodaju naslovi žute štampe, nije joj bilo nimalo lako – kazao je Gljiva, te svoj estradni život uporedio sa pripadnicama ljepšeg spola čiji su muževi trgovački putnici i piloti na dalekim letovima. (Naj portal).

Poznati

Jelena Rozga u strahu za sopstveni život: ZA SVE JE KRIV JEDAN MUŠKARAC

Published

on

Jelena Rozga

Jelena Rozga u strahu za sopstveni život: ZA SVE JE KRIV JEDAN MUŠKARAC

Strah Jelene Rozge ne jenjava već skoro godinu dana. A za sve je kriv jedan muškarac, ne možemo reći da je njen fan, već fanatik.

Naime, atraktivnu Hrvaticu uznemirilo je prijeteće pismo koje je dobila dok je odsjedala u jednom hotelu spremajući se za nastup. O nemilom događaju nije željela da priča.

Kako su tada tvrdili mediji, pjevačicu je na vratima hotelske sobe dočekala uznemirujuća poruka koja ju je toliko uplašila da je strahovala za život, prenosi Gloria.

– Jelena je dobila cedulju na kojoj je pisalo nešto što ju je mnogo uznemirilo. Nikome, pa čak ni svom menadžeru nije htjela da otkrije šta piše i zbog čega je uznemirena i pod stresom. Samo je zamolila da se skrene pažnja organizatorima i da želi da ima veći krug obezbjeđenja oko sebe. Čak je rekla da će platiti ljude samo da se pojača kada bude dolazila na nastup – izjavio je izvor za “Kurir”, pa nastavio:

– Kako se priča, od kada ju je prije par godina uhodio po Splitu jedan od fanova koji joj je noću dolazio na vrata stana, morala je sve da prijavi policiji i traži policijsku zaštitu. Jelena živi u strahu za svoj život, ovo ju je baš uzdrmalo.

Strah Jelene Rozge za sopstvenu bezbjednost bio je ogroman. Ali ipak nije željela nikome da otkrije detalje sadržaja poruke:

– Iako su svi insistirali da im kaže o čemu je riječ, samo je rekla da je sve u redu i da joj se javljaju fanovi koji nekad mogu biti malo naporniji – ispričao je izvor blizak pjevačici koja se izgleda baš uplašila da će je neko povrijediti.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending