Pratite nas

Zanimljivosti

Zatvoren Belgrade Beer Fest: 50 izvođača nastupilo na 3 bine, publika uživala u 302 vrste piva

Published

on

Zatvoren Belgrade Beer Fest: 50 izvođača nastupilo na 3 bine, publika uživala u 302 vrste piva

Čast da zatvore ovogodišnji Belgrade Beer Fest na glavnoj bini su imali Let 3, Osvajači, YU grupa i Neverne bebe.

Uzbuđena masa

Tačno u 19:30h. šestočlani riječki sastav, Let 3, izašao je pred brojnu publiku. Na sceni su se pojavili u elegantnim, crnim smokinzima i zapjevali čuvenu numeru “Drama”. Njihova muzika je hrabro prostrujala kroz uzbuđenu masu koja je gromoglasno pjevala nerijetko provokativne stihove ove grupe.

Hitovi ove autentične grupe su se nizali jedan za drugim, a kada je frontmen Prlja najavio izvođenje njihove čuvene obrade “Dijete u vremenu”, pokojnog pjevača narodne muzike Šabana Šaulića, publika je pala u trans. Međutim, to nije bilo jedino iznenađenje.

U jednom trenutku, momci su nakratko napustili binu i vratili se u originalnim kostimima sa prestižnog takmičenja Eurosong, na kome su predstavljali Hrvatsku prošle godine u Liverpulu, te oduševili sve na beogradskom Ušću.

Veliki hitovi

Čuveni Osvajači su doživeli ovacije ushićene publike, koje su bile u takvim razmjerama da Zvonko Pantović Čipi, frontmen popularne grupe, čak nije morao ni da zapjeva prve stihove pjesme “Duša kad izneveri”, jer je publika odmah po prvom taktu tečno i horski počela izvođenje ove numere. “Marija”, “Krv i led”, “S kim čekaš dan”, samo su neki od velikih hitova koji su uslijedili u nastavku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nakon što su u svima probudili najiskrenije emocije, uslijedio je jedan i više nego eksplozivan završetak nastupa. Osvajači su izveli numeru “Maska”, koja i nakon skoro 30 godina energično djeluje na auditorijum.

Dugoočekivani povratak velikana rock muzike na festivalsku scenu se čekao sa nestrpljenjem. YU grupa je koncert započela pjesmom “Zamoliću te”, te napravili fenomenalnu uvertiru za dalji tok nastupa. Spektakl koji su priredili, po ko zna koji put, nadmašio je sva očekivanja, a žar njihovih obožavalaca i ljubav prema njihovim pjesmama iz decenije u deceniju sve više raste.

Oborili rekorde

“Dunavom još šibaju vetrovi”, “Čudna šuma”, “Mornar”, “Od zlata jabuka”, samo su neki od hitova koji su odjekivali Ušćem, a zdušno pjevanje mase je oborilo sve dosadašnje rekorde.

Za sam kraj ovog četvorodnevnog muzičkog festivala, na binu su stupile Neverne bebe, bend koji već preko 3 decenije njeguje progresivni rock zvuk. Fanovi su ushićeno čekali trenutak da čuju neke od svojih najdražih stihova u izvođenju ovog valjevskog sastava.

Na repertoaru su se našle numere, poput “Veliki je bog”, “Kuća za spas”, “Tužna pesma”, “Uzmi boje”. Kada su gromki glasovi Tijane Sretković i Jelene Pudar zapjevali obradu čuvene makedonske narodne pjesme “Zajdi, zajdi”, delovalo je kao da je na Ušću sve stalo, a publika je bila preplavljena emocijama.

Kvalitetna muzika

21. Belgrade Beer Fest je u prethodna 4 dana zabilježio oko 200.000 posijetilaca, koji su uživali u kvalitetnoj muzici skoro 50 izvođača iz zemlje i regiona, koji su nastupili na 3 bine, kao i u 302 vrste piva.

Tekst: Slavica Danilović (Naj portal)
Foto: Live Production

Zanimljivosti

Performans ‘Nema te na kafi’ u Goraždu: SREBRENIČANI JE NISU ISPILI VEĆ 29 GODINA

Published

on

Performans ‘Nema te na kafi’ u Goraždu: SREBRENIČANI JE NISU ISPILI VEĆ 29 GODINA

Na Gradskom mostu, svakog 12. jula, okupljaju se stanovnici Goražda.

Svako od njih sa sobom donosi fildžane i spušta ih na tlo mosta. U teškoj tišini sa tugom u duši praćeni, zvukom srebreničkog inferna. Performans naslovljen “Nema te na kafi” je saosjećanje sa onima koji su čekali svoje najmilije.

Njih 8.372 nisu ispili svoju kafu koja ih čeka već 29 godina.

Uzdasi i suze “sjekli” su muk, ovog vrelog dana.

I gosti ovog grada su se pridružili, stanovnicima grada na Drini. Kupovali su fildžane i redali ih po mostu. Neki od njih su ih kvasili suzama. Svaka godina, do danas je “rana” koja boli i liči na onu iz 1995. To je rana koja ne zacjeljuje u dušama čovjeka.

Jasna Durić (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending