Pratite nas

Zanimljivosti

OFK BRDO: Žuto plavi su klub koji promoviše fer play, ljudske i fudbalske vrijednosti

Published

on

Omladinski fudbalski klub „Brdo“ osnovan je 2005. godine. Do 1992. na području Mataruškog Brda aktivno je bilo šest fudbalskih klubova što govori da raja toga dijela grada Prijedora voli najvažniju sporednu stvar na svijetu.

Druga liga RS

Danas se OFK Brdo takmiči u Drugoj fudbalskoj ligi Republike Srpske, grupa zapad i ove sezone su kako na rezultatskom tako i organizacionom planu učinjeni značajni iskoraci. Pored seniorskog sastava koji veoma uspješno vodi trener Mirza Alkić, ponosni su i na fudbalske nade kluba koji život znači.

Pijetlići, predpioniri, pioniri i kadeti su njihov ponos i realna pretpostavka da će se fudbalska lopta još dugo, dugo kotrljati terenom Vedrog polja. Skromna sredstva iz budžeta grada Prijedora zadovoljavaju tek djelić njihovih potreba. Zbog toga su jako zahvalni prijateljima kluba, sponzorima, donatorima i članovima koji čuvaju Omladinski fudbalski klub Brdo u drugoligaškom društvu. Žuto plavi su klub koji promoviše fer play, prijateljstvo, ljudske i fudbalske vrijednosti.

Nema nikakve dvojbe da ljudi žele napredak kako bi podržali određene ideje i projekte. Kada je riječ o Omladinskom fudbalskom klubu Brdo, sigurni smo da je dosta razloga zbog kojih treba biti uz klub iz rodnog kraja. Ovaj klub je u porodici drugoligaša sa ekipama koje imaju dugu tradiciju, i to stabilan drugoligaš poštovan među klubovima s kojima se bori za bodove.

Svjedoci smo da se radi transparentno, da klub ima sve više prijatelja i da je pravi ambasador Mataruškog Brda. Da klub koji život znači zaslužuje vašu podršku, potvrđuju to i njihove omladinske selekcije.

Veoma nam je važno da u što većem broju budete članovi Omladinskog fudbalskog Brda. Zato iz kluba svim ljudima dobre volje upućuju poziv da obnovite vašu članarinu ili po prvi put postanete članovi kluba.

Ukoliko želite postati član Omladinskog fudbalskog kluba Brdo javite se Amiru Čeliću vlasniku mesnice u Hambarinama ili kod (Alin) oružara na stadionu Vedro polje.

OFK BRDO Transakcijski racun: 5520210001842228 (Addiko bank)

Uplate se mogu uraditi i preko HO Humano Brdo 2010 Uplate Putem žiro-računa
Humano Brdo 
Banka : Oberbank Traun
IBAN: AT 901500300761068915
BIC/Swift: OBKLAT2L Pay Pal: humano.brdo@live.at
Svrha: Članske karta

Kontakt osobe

Kontakt osobe za inostranstvo su:

Sanel-GAGO Islamčević – Austrija gago75@live.at

Dino Dedić – Austrija dedicdino8@gmail.com 066488744105

Damir Habibović – Njemačka damir02@live.de

Edin Cerić – Njemačka Cera.gmbh@web.de

Azmir Čaušević – USA (313) 610-1312

Samir Čaušević – Italija samirc@alice.it 00393382266657

Elvedin Pađan – Švedska MojPrijedor@hotmail.com

Abdulah DULE Švraka – Švajcarska dulesvraka@hotmail.com 0041 764225999

A u njihovoj organizaciji 29. jula desit će se mega koncert na stadionu ‘Vedro polje’ Hambarine. Zapjevat će neprikosnovena Viki Miljković te pobjednik Zvezda Granda, Nermin Handžić. Voditelj programa bit će naš Bato Šišić.

Bato Šišić (Naj portal)

 

Zanimljivosti

Performans ‘Nema te na kafi’ u Goraždu: SREBRENIČANI JE NISU ISPILI VEĆ 29 GODINA

Published

on

Performans ‘Nema te na kafi’ u Goraždu: SREBRENIČANI JE NISU ISPILI VEĆ 29 GODINA

Na Gradskom mostu, svakog 12. jula, okupljaju se stanovnici Goražda.

Svako od njih sa sobom donosi fildžane i spušta ih na tlo mosta. U teškoj tišini sa tugom u duši praćeni, zvukom srebreničkog inferna. Performans naslovljen “Nema te na kafi” je saosjećanje sa onima koji su čekali svoje najmilije.

Njih 8.372 nisu ispili svoju kafu koja ih čeka već 29 godina.

Uzdasi i suze “sjekli” su muk, ovog vrelog dana.

I gosti ovog grada su se pridružili, stanovnicima grada na Drini. Kupovali su fildžane i redali ih po mostu. Neki od njih su ih kvasili suzama. Svaka godina, do danas je “rana” koja boli i liči na onu iz 1995. To je rana koja ne zacjeljuje u dušama čovjeka.

Jasna Durić (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending