Pratite nas

Info

“Zaratili” Heregovci i Dalmatinci: AKO SMO MI SMETLJARI I “PARADAIZ TURISTI”, ŠTO DOLAZITE PO BENZIN I HRANU U BOSNU?

Published

on

Nakon jedne u nizu medijskih uvreda žiteljima Bosne i Hercegovine, gdje je zadnja da je ove godine na plažama super jer nema “kavadara” tj. paradajz turista iz BiH, Hercegovci pitaju Dalmatince zašto dolaze sipati gorivo u Goricu, ili recimo Neum, te kupiti namirnice u našoj zemlji, te kažu da sa sobom nose konzerve kad dođu na skijanje na Blidinje, iako je porcija graha 3 eura.

Podsjetimo, Slobodna Dalmacija je objavila prilično uvredljiv tekst, gdje novinar bez ijednog sagovornika konstatira da je na moru lijepo jer nema jednodnevnih turista iz BiH koji nose rajčice na plažu, suflirajući da je to stajalište ugostitelja, koje “ipak ne bi iznijeli javno”.

Nakon toga je uslijedio niz komentara iz Hercegovine. Naši čitatelji otvoreno pitaju ugostitelje kojima je bolje bez “kavadara” zašto šopingiraju u BiH da uštede koju marku, te uzvraćaju i istom mjerom.

“Na Blidinju porcija vrućeg graha 6 maraka, a dalmoši sjede vani na – 15 i jedu konzervu…mi smo isti narod i volimo se narugati onim drugima i drugačijima”, piše jedan od komentatora.

Javljaju se i Dalmatinci, koji pak kažu da je tekst stajalište novinara, ali ne i ugostitelja. Uvrede na račun turista iz BiH nisu rijetkost. U tom kontekstu treba se prisjetiti i skandaloznog teksta Makarskog primorja, “gosti koji su višak”, gdje se također uvelike vrijeđalo izletnike iz BiH.

Svemu je prethodio uvredljivi tekst Slobodne Dalmacije:

„Plaže su poprilično dobro popunjene, u samom Gradcu ovih dana traži se mjesto više. Istina, gostiju je manje nego prošle godine, nema one tradicionalne masovnosti i vreve kao u mravinjaku. Za razliku od lani, vlasnici apartmana ne moraju stavljati ležaljke i ručnike da bi zauzeli mjesto za svoje goste prije nego što dođu jednodnevni kupači iz BiH. Trenutačno mjesta ima za sve pa su plaže baš idealno mjesto za odmor.

„Nažalost, ova korona je donijela i nešto dobro na Makarsku rivijeru. Nema “paradajz turista”, prokomentirali su iznajmljivači soba i apartmana iz Gradca, mjesta gdje je dosadašnjih godina bio najveći “pritisak” vikend-gostiju iz susjedstva. Razumljivo, nitko od njih to ne želi javno reći, ali “off the record” nam pričaju da takvi gosti koje dovoze autobusi na jednodnevne izlete iz čitave Bosne i Hercegovine samo zauzimaju mjesta na plažama, ne troše ništa i iza sebe ostavljaju smeće koje netko mora pokupiti. Nemojte misliti da mi imamo nešto protiv gostiju iz BiH, dapače, svi su dobro došli, ali treba razgraničiti vikendaše i ljude iz BiH na odmoru koji ljetuju sa svojim obiteljima“, istaknuo je navodni sugovornik Slobodne Dalmacije.

Dalje uzimaju sebi za slobodno da kažu koji su gosti na plaže dobrodošli, a koji ne, pa tako kažu da su dobrodošli oni kojima je uključeno spavanje, a oni koji bi bili samo po danu ne:

„Ovim drugima i sada je dopušten dolazak. Moraju imati rezervaciju smještaja, koji uključuje boravak duži od jednoga dana s uključenim spavanjem i negativan PCR test. Takvi su gosti dobrodošli, to više što većina njih ima vlastite kuće i stanove na potezu od Gradca do Drvenika“.(naj porta/K. Perić/Hercegovina.info)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending