Pratite nas

Info

VOZAČ GODINE U BRITANIJI JE BOSANAC DŽEVAD: Lako je“Geraldu” biti šampion na njihovim cestama!

Published

on

Vozač kamiona Bosanac Dževad Grozdanić, poznatiji kao “Gerald”, koji živi u Borehamwoodu kod Londona proglašen je za vozača godine u kategoriji srednjih tura, u konkurenciji 200.000 kandidata.

Vrijednu nagradu vozač u kompaniji ‘Yodell’ dobio je u okviru takmičenja “The Microlise Driver of the Year award”. U obrazloženju nagrade navodi se da je Dževad Grozdanić poznat kolegama po tome što uvijek ide dalje od potrebnih milja i za tu posvećenost poslu nagrađen je tom prestižnom nagradom, prenosi Borehamwood Times.

Dževad Grozdanić je tipična izbjeglička priča. Prošao je strahote srpskih logora u Bosanskoj Krajini. Po dolasku u Veliku Britaniju suočio se s novom sredinom, slabim poznavanjem engleskog jezika i prilagođavanjem životu u nepoznatoj sredini. Ipak sve te početničke prepreke uspješno je prevazišao i već 1997. godine položio za profesionalnog vozača.

Grozdanić je naravno sretan zbog nagrade. Kaže da je prvo bio iznenađen što je nominiran, još više da je među 200.000 kandidata dobio tu nagradu.
“Zahvalan sam kompaniji ‘Yodelle Transport’ što je prepoznala moj rad i što me nominirala za tu nagradu. Naša saradnja će se nastaviti, sigurno ćemo zajedno postići još više”, kazao je.

To potvrđuju i riječi Andy Yemm, šefa flote & transport u Yodelleu.

“Oduševljeni smo što je Geraldov naporan rad i posvećenost poslu prepoznata prestižnom nagradom. On daje veliki doprinos Yodelleovoj ekipi. Nikad ne radi za slavu i priznanje, samo redovni posao obavlja više nego dobro. Radujemo se nastavku saradnje s Geraldom”, kazao je.

Inače, shodno pravilniku o dodjeljivanju te nagrade, pobjednik je odlučen putem analize podataka, procjenom izvještaja poslodavaca te ocjenom Nezavisnog odbora, navodi se u informaciji dostavljenoj Feni putem Bhdinfodeska iz Birminghama.(Naj portal/Foto: Fena)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending