Pratite nas

Info

Ubleha ili zaista funkcioniše: KAKO ZA SEKUNDU PROVJERITI DA LI NAS MASKA ŠITITi OD KORONE?

Published

on

U haotičnoj situaciji zbog pandemije, skoro svakodnevno stižu savjeti, upozorenja, preporuke, nova sznanja…Najnovije otkiće vezano je za zaštitnu masku.

Prema posljednjim odlukama nadležnih u vezi sa sprječavanjem širenja virusa korona, zaštitne maske obavezne su u zatvorenim prostorima i na otvorenom ukoliko nije moguće održavati distancu.

Maske moraju da pokrivaju usta i nos, a to mogu biti one koje su namijenjene samo jednoj upotrebi ili one koje se mogu koristiti više puta uz pravilno pranje i korištenje.

Međutim, najvažnije je da budu efikasne, a to možete lako da provjerite trikom od samo jedne sekunde.

Simon Kolsto, viši predavač za medicinu utemeljenu na dokazima na Univerzitetu u Portsmutu, objašnjava da je najbolji test za provjeru djelotvornosti maski test sa svijećom.

Sve što treba da uradite je da stavite svoju masku, upalite svijeću i pokušate da je ugasite dok nosite masku. Ako uspijete da ugasite svijeću ili pomjerite plamen, maska propušta previše vazduha i nije efikasna protiv širenja kapljičnih infekcija. Ako plamen ostane upaljen i ne pomjerate ga svojim dahom, vaša maska je dovoljno efikasna.

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending