Pratite nas

Info

Tuga do neba: OVA MAJKA UMRLA JE NA PORODU OD POSLJEDICA KORONE, A GODINAMA JE LIJEČILA NEPLODNOST

Published

on

Trudnica iz Vranja B. I. (34), koja se deset dana borila za život na respiratoru u Kliničkom centru Niš, preminula je odmah nakon što je na svijet donijela sina.

Tokom dramatične borbe za dva ljudska života, ljekarski tim sastavljen od anesteziologa, ginekologa, dječjih anesteziloga i neonatologa uspio je uz reanimaciju majke na operacionom stolu da spasi život bebe. Međutim, kako za “alo” ističe prof. dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš, odmah po rođenju djeteta, i pored svih napora, majka je preminula.

– Nakon permanentnog pogoršanja zdravstvenog stanja trudnice, konzilijum ljekara odlučio je da krene u porođaj carskim rezom kako bi se spasao život bebe. Majka nije izdržala, a dječak težak svega 920 grama stabilnih je vitalnih parametara, zadovoljavajućeg disanja i nalazi se pod nadzorom pedijatara i neonatologa – kazao je dr Janković.

Preminula majka B. I. je u nišku bolnicu sa simptomima zaraze koronavirusom stigla 3. jula, nakon što se nekoliko dana liječila u Zdravstvenom centru u Leskovcu. Iako je na koronavirus testirana nekoliko puta, nalazi su svo vrijeme bili negativni, uprkos tome što je imala tipičnu kliničnu sliku kovida-19.

Neutješni suprug preminule porodilje Branislav I. ispričao je da su on i prerano preminula supruga B. I. godinama pokušavali da dobiju potomstvo, a da se potom sudbina sa njima poigrala na najsuroviji način.

– Moja supruga prije korone nikada nije bolovala od hroničnih bolesti. Ovo nam je prvo dijete, nismo stigli ni da se dogovorimo kako ime da mu damo. Sada mi preostaje samo da se molim za njegovo zdravlje – kazao je Branislav.

Niški ljekari navode da je stanje pokojne B.I. nekoliko dana bilo stabilno, dok je bila na kiseoničnoj potpori, nakon čega se naglo zakomplikovalo.
Prof. dr Anđelka Slavković, pomoćnik generalnog direktora Dječije klinike i direktorka Klinike za dječju hirurgiju i ortopediju KC Niš, navodi da je beba odmah po rođenju testirana na koronavirus i da se čeka rezultat.

– Beba je dobro, u inkubatoru je i stabilnog stanja. Rođena je u sedmom mjesecu i u ovom trenutku djeluje da će to ići u dobrom pravcu – kazala je dr Slavković.

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending