Pratite nas

Info

Tragedija u Sarajevu: POD SRUŠENOM ZEMLJOM STRADAO 24-GODIŠNJAK I STARIJI MUŠKARAC

Published

on

Zvaničnih informacija o uzrocima nesreće, te imenima nastradalih u sarajevskom naselju Stup još uvijek nema. Istražitelji su na terenu.

Ono što se pouzdano zna jeste da su stradali 26 – godišnji mladić i šezdesetogodišnjak. Treći je uspio preživjeti i prebačen je u Klinički centar Koševo.

Nesreća se dogodila u 11. 30 sati u Ulici Nikole Šopa, u sarajevskom naselju Stup. Prema onome što se može vidjeti (prije zvaničnog saopštenja) srušila se zemlja na radnike, koji su je pripremali za temelje nove zgrade. Bili su u dubini na nekoliko metara (potkopavali).

U tom trenutku ogromne količine zemlje su se obrušile i zatrpale nesretne ljude. Na videu pogledajte, kako su prolaznici pritrčali, golim rukama su pokušavali otkopavati zatrpane ljude.

Iako je rano davati preciznije ocjene, jedno je sasvim sigurno, sreća da se okolna zgrada nije srušila. Očito, išlo se preduboko u zemlju, na tako malom prostoru. Ima indicija, da se pogrešno pristupilo izvođenju radova.

Previše je sve tužno i crno da bi se u ovom trenutku detaljnije analiziralo. Ipak, ostaje sumnja ko je izdao dozvolu da se gradi zgrada, da li je izvođač radova ispoštovao sve zakonske obaveze kod ovakvih zahtjevnih projekata, te da li su radnici imali kompletnu opremu…

Puno je pitanja, bez odgovora. Saznat ćemo nakon što tužiteljiiI policija kažu svoje.

Nažalost, za ove ljude je sve prekasno. Boga molimo, da su bar imali socijalno i zdravstveno osiguranje, odnosno da su bili prijavljeni u firmi, koja je izvodila radove.
Više detalja, objavit ćemo tokom dana. Pogledajte stravičan film koji je naš reporter napravio odmah nakon nesreće. (Naj portal)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending