Pratite nas

Parapsihologija

Ti jednu, ona dvije: ZAŠTO SMO I DA LI SMO UVIJEK GUBITNICI U SVAĐAMA SA PARTNERIMA?

Published

on

Svađe s partnerima zdrave su za vezu, ali nije dobro kada uvijek ista osoba ‘pobjeđuje’. Vjerovatno ste iskusili situaciju kada vaš partner “pobijedi” u raspravi lako i ne možete učiniti ništa povodom toga.

Svađe su ponekad dobre za dokazivanje, ali vidjeti kako vaš partner pobjeđuje u svakoj svađi može biti teško. Ali, zašto je to tako?

Izgubite kontrolu
Ovo je jedna od najčešćih grešaka u svađama. Postajemo emocionalni i gubimo kontrolu, što nas čini impulsivnim i iracionalnim. Onda više ne možemo iznijeti suvisle argumente i iznositi logička mišljenja.

Skoncentrisani ste na pobjedu
Svađa nije borba u kojoj je važno ko će pobijediti, a ko izgubiti. Kroz svađe se zapravo spoznaje tuđe mišljenje i perspektiva, ali i bolje upoznaje sama osoba. Stoga nemojte da vam cilj bude samo pobjeda. Pokušajte biti racionalni.

Potiskujete svoje osjećaje
S jedne strane ne biste trebali izgubiti kontrolu, a s druge strane, suzbijanje osjećaja također nije u redu za vezu. Izrazite svoj osjećaj, ali na normalan način. Nemojte biti pretjerano emotivni.

Ne tražite kompromis
Čak i ako ste već izgubili u raspravi, i dalje se jako trudite da špbijkedite.Ali morate shvatiti da je ipak ta osoba vaš partner. Dakle, nien sramota izgubiti.

Preuzimate svu krivicu
Često preuzimate svu krivicu na sebe samo da izbjegnete sukob. Ali na ovaj način opet potiskujete svoje emocije. Dakle, izbjegavajte takav scenarij. Ne preuzimajte na sebe svu krivicu. Baš kad osjetite da niste u pravu ili gubite argumente, priznajte.

Parapsihologija

PROKLETSTVO LOTO DOBITNIKA: Osvojili veliki novac, pa doživjeli jezive sudbine

Published

on

PROKLETSTVO LOTO DOBITNIKA: Osvojili veliki novac, pa doživjeli jezive sudbine

Nasumičan izbor brojeva im je promijenio živote iz korijena, donio im je veliki novac, ali i velike nesreće

Sudbine ovih loto dobitnika su jezive. Kada pročitate ovaj tekst, biće vam drago što niste jedan od “sretnih dobitnika”.

Plastične operacije

Džejn Park
Najmlađa dobitnica lutrije, uzela je 1,5 milion eura, a sve je potrošila na putovanja, provod i plastične operacije.

– Dobitak mi je upropastio život. Nikom ne želim moju sudbinu, mislim da se nikad neću oporaviti od toga šta sam uradila sa svojim životom – rekla je ona.

Vilijam Bad
Vilijam Bad je osvojio 1,2 miliona dolara, a sav novac je potrošio u roku od godinu dana. Bivša djevojka ga je tužila i tražila trećinu dobitka, a rođeni brat je završio iza rešetaka jer je unajmio plaćenog ubicu da ga ubije.

Vilijam je i sam završio u zatvoru nakon što je izvršitelju pucao u glavu. Umro je 2006. godine u velikoj bijedi.

Lara i Rodžer
Premiju koju su osvojili su potrošili na luksuzne automobile i kuće, a iako su do tad živjeli skladno, situacija se promijenila. Počele su svađe i prepiranja. Da nesreća ne ide sama govori i podatak da im je u požaru izgorjela kuća do temelja, a s obzirom da nije bila osigurana, izgubili su veliku svotu novca.

Godinu dana od osvajanja novca, oni su se razveli, a na bankovnom računu im nije ostao ni cent.

Edrijen i Džilijan Bejford
Nekoliko mjeseci nakon osvajanje nagrade, život im je pretvorio u pakao. Novac je nestao, brak im se raspao, doživjeli su i tešku saobraćajnu nesreću.

Udžroj Kan, umro je od trovanja cijanidom, samo dan nakon što je “izgrebao” premiju od 435.000 dolara.

Raskalašen život

Džerald Musvagon je 1998. dobio deset miliona dolara. Sve je potrošio na raskalašan život, a nakon nekoliko godina se objesio. Razlog – očaj zbog protraćenog života.

Martin i Kej su zaokružili tačne brojeve na listiću, ali nagradu nisu mogli da podignu, jer su izgubili tiket. Advokati su sedam nedjelja dokazivali da su pogodili pravu kombinaciju i na kraju i uspjeli.

Međutim, zakonski rok od 30 dana za podizanje nagrade je prošao, pa su oni ostali bez novca. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending