Pratite nas

Parapsihologija

6 godina mu traže lijeka: KADA GA NAPADNE DŽIN, IZ OVOG MOMKA PROGOVARA ŽENSKI GLAS

Published

on

Polukomatozni Saudijac, vezan lancima za krevet, živi već više od šest godina u podrumu očeve kuće. Vezao ga je otac, ubeđijen da mu je u sina uđao ženski džin.

„Kada ga napadne, čitavo tijelo mu se grči i uvija, a oči potpuno pobijele. Zatim se može čuti kako govori ženskim glasom!“ kaže otac „opsjednutog“ 29 – muškarca po imenu Turki

Kad je Turki prvi put počeo da se ponaša bizarno, otac ga je odveo lokalnim imamima koji su nad njegovim tijelom učili Kur’anske dove, ali većina ih se uplašila kada su čuli kao im ženski glas govori da je ona kraljevski džin (duh) i da je niko ne može izbaciti iz Turkijevog tijela sve dok on ne umre! Jedan imam mu je savjetovao da okuje sinovljeve noge i ruke lancima i da mu čita Kuran.
„To sam i uradio. Moj sin je postao tih i smireniji, ali i potpuno nesvjestan šta se oko njega dešava. Više ne govori i sada ne može nikome da naškodi“, ispričao je Turkijev otac dnevnom listu Arab Njuz, koji se štampa u Saudijskoj Arabiji na engleskom jeziku.

Inače, jedna saudijska porodica je prošle godine tužila duha sudu, optuživši ga za krađu i uznemiravanje. Objasnili su da džin plaši djecu bacajući kamenje na njih, krade mobilne telefone i govori i muškim i ženskim glasom.

Turkijev otac tvrdi da je i njega samog napao džin kada je imao osam godina i da je bilo potrebno više od 40 godina da bi ga imami konačno istjerali iz njegovog tijela.

„Tada sam stalno viđao ženu koja bi mi se prikazala s vremena na vrijema kao izuzetno lijepa, a onda kao izuzetno ružna“, priča on, te je opisuje:

„Ponekad je bila okružena vatrom, a ponekad se pojavljivala sa životinjskim udovima.“

Aktivista za ljudska prava i saudijski profesor šerijata (islamski zakon) koji je posjetio Turkija, kaže da je mladić bio u polukomatoznom stanju. Muhamed Al-Suhali napominje da Tuki nije svjestan događanja u svojoj okolini. Ne može da jede, pije i koristi toalet bez tuđe pomoći. Profesor dodaje da je, kada je počeo da mu čita neke molitve iz Kurana, Turki iznenada pobijesneo i počeo da se trese, sve dok skoro nije ispao iz kreveta.

„Kada sam prestao da se molim ponovo se smirio, ali nije bio svjestan šta se događa“, izjavio je Suhali Arab Njuzu.

Većini zapadnjaka arapski duhovi su poznati zahvaljujući priči o Aladinu i čarobnoj lampi. Ali džin (duh) u islamskoj teologiji može biti daleko zlokobnije biće. Neki džini su dobri, a neki zli. Oni su nevidljivi, ali posjeduju sposobnost da preuzmu ljudski ili životinjski oblik i često su motivisani ljubomorom ili osvetom. U arapskom svijetu, oni su realnost.

Parapsihologija

PROKLETSTVO LOTO DOBITNIKA: Osvojili veliki novac, pa doživjeli jezive sudbine

Published

on

PROKLETSTVO LOTO DOBITNIKA: Osvojili veliki novac, pa doživjeli jezive sudbine

Nasumičan izbor brojeva im je promijenio živote iz korijena, donio im je veliki novac, ali i velike nesreće

Sudbine ovih loto dobitnika su jezive. Kada pročitate ovaj tekst, biće vam drago što niste jedan od “sretnih dobitnika”.

Plastične operacije

Džejn Park
Najmlađa dobitnica lutrije, uzela je 1,5 milion eura, a sve je potrošila na putovanja, provod i plastične operacije.

– Dobitak mi je upropastio život. Nikom ne želim moju sudbinu, mislim da se nikad neću oporaviti od toga šta sam uradila sa svojim životom – rekla je ona.

Vilijam Bad
Vilijam Bad je osvojio 1,2 miliona dolara, a sav novac je potrošio u roku od godinu dana. Bivša djevojka ga je tužila i tražila trećinu dobitka, a rođeni brat je završio iza rešetaka jer je unajmio plaćenog ubicu da ga ubije.

Vilijam je i sam završio u zatvoru nakon što je izvršitelju pucao u glavu. Umro je 2006. godine u velikoj bijedi.

Lara i Rodžer
Premiju koju su osvojili su potrošili na luksuzne automobile i kuće, a iako su do tad živjeli skladno, situacija se promijenila. Počele su svađe i prepiranja. Da nesreća ne ide sama govori i podatak da im je u požaru izgorjela kuća do temelja, a s obzirom da nije bila osigurana, izgubili su veliku svotu novca.

Godinu dana od osvajanja novca, oni su se razveli, a na bankovnom računu im nije ostao ni cent.

Edrijen i Džilijan Bejford
Nekoliko mjeseci nakon osvajanje nagrade, život im je pretvorio u pakao. Novac je nestao, brak im se raspao, doživjeli su i tešku saobraćajnu nesreću.

Udžroj Kan, umro je od trovanja cijanidom, samo dan nakon što je “izgrebao” premiju od 435.000 dolara.

Raskalašen život

Džerald Musvagon je 1998. dobio deset miliona dolara. Sve je potrošio na raskalašan život, a nakon nekoliko godina se objesio. Razlog – očaj zbog protraćenog života.

Martin i Kej su zaokružili tačne brojeve na listiću, ali nagradu nisu mogli da podignu, jer su izgubili tiket. Advokati su sedam nedjelja dokazivali da su pogodili pravu kombinaciju i na kraju i uspjeli.

Međutim, zakonski rok od 30 dana za podizanje nagrade je prošao, pa su oni ostali bez novca. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending