Pratite nas

Poznati

Svirka u ‘Noti’: Šuki Planjanin oduševio i biznismene Gorana Jakšića i Mirsada Murića

Published

on

Svirka u ‘Noti’: Šuki Planjanin oduševio i biznismene Gorana Jakšića i Mirsada Murića

Naš kantautor Šuki Planjanin, koji je poznat po lijepim pjesmama i notama, odlično se snašao i u ugostiteljstvu.

On je prije nekoliko mjeseci u blizini sarajevske Skenderije otvorio lokal simboličnog naziva “Nota”, koji je za kratko vrijeme postao okupljalište muzičara, pjevača, glumaca, umjetnika, sportista iz BiH, ali i regiona.

Šukijev lokal, ali i pjevanje oduševio je i Gorana Jakšića, jugoslovenskog reprezentativca i bivšeg svjetskog prvaka u hrvanju, a sada uspješnog biznimsena i vlasnika firme “Orbit Long Life”.

On je nekoliko dana proveo u Sarajevu, Visokom i na Jahorini u društvu prijatelja Mirsada Murića, vlasnika i direktora firme “A Group” iz austrijskog Klagenfurta.

Oni su uživali u nastupu Planjanina zajedno sa svojim ljepšim polovinama i uskoro ponovo planiraju dolazak u šeher i u “Notu”.

Poznati

Posveta rodnom gradu: Kemal Hasić pjeva o Sarajevu

Published

on

Posveta rodnom gradu: Kemal Hasić pjeva o Sarajevu

Poznati sarajevski izvođač Kemal Hasić donosi nam novu pjesmu pod nazivom “Sarajevo,” koja slavi ljepotu i energiju glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Vesela pjesma

Ova vesela pjesma, sa stihovima poput “Vodio me put života često s kraja na kraj svijeta, al’ je lažna ta ljepota, ne miriše sve što cvjeta“ prenosi radost i ponos prema rodnom gradu.

Autor muzike, teksta i aranžmana je Dilvad Felić Dado, renomirani bosanskohercegovački autor iz Bihaća, poznat po svojim mnogobrojnim hitovima. Dado je kroz svoju Produkciju “Digital Studio Dado Music” u Bihaću još jednom pokazao svoj neosporni talent i umijeće stvaranja muzike koja osvaja srca publike.

Kemal Hasić, svojim neprikosnovenim glasom, savršeno je interpretirao ovu pjesmu, donoseći joj autentičnost. Hasić je jedan od rijetkih izvođača koji može ovako iskreno i emotivno prenijeti ljepotu i duh Sarajeva, čime će ova pjesma postati prava himna grada.

– Prilikom stvaranja pjesme “Sarajevo” inspiraciju sam crpio iz duboke ljubavi prema glavnom gradu. Kao pjesnik i kompozitor htio sam prenijeti ljepotu, energiju i jedinstveni duh Sarajeva kroz muziku i stihove. Ova pjesma je posveta svim ljudima koji nose Sarajevo u srcu. Ma, gdje god da se nalazili, kao i svim ljudima dobre volje širom svijeta.

Izuzetno mi je drago što je moj dragi prijatelj Kemal Hasić svojim glasom uspio donijeti ovu predivnu pjesmu na način koji je istinski osjetljiv i radostan. Hvala kolegama muzičarima i svima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji. Saradnja sa mojim Kemom mi je uvijek pravo zadovoljstvo. Tako i na ovoj pjesmi. A naravno veliko hvala timu Hayat Production i svima koji su podržali ovaj projekat – istakao je Dilvad.

Emotivna priča

Hayat Production, poznata po svojoj dugogodišnjoj saradnji sa oba ova umjetnika, nije mogla da ne stane iza ovako sjajnog projekta.

Kadrovi spota, snimljeni u Sarajevu, dodatno su upotpunili emotivnu priču pjesme, prikazujući prelijepe dijelove grada, ulice i znamenitosti. Video je urađen u saradnji sa Anisom Mujanovićem, čime je vizuelni dojam podignut na još viši nivo.

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending