Pratite nas

Poznati

Kolege dijele tugu s Mirzom, pjesma ih rasplakala

Published

on

Kolege dijele tugu s Mirzom, pjesma ih rasplakala

Mirza Selimović je prije nekoliko dana objavio pjesmu “Rođena moja”. Posvetio ju je preminuloj majci.

Ona je ranije ove godine preminula i tako je u Mirznom srcu ostala velika praznina.

Pokušao je pjevač da je ublaži.

– Sve i da padnem ti bi rane te izliječila, rođena moja jedina – dio je stihova koje je Mirza otpjevao u čast majke.

Spot je vrlo emotivan, jer nam prikazuje slike Mirzine majke iz raznih faza života.

Numera je toliko potresna da je ganula brojne Mirzine kolege. Pustili su suza.

Tekst je djelo Aleksandre Milutinović, a muziku potpisuju Lane Miletić i Vuk Mirović.

– Dragi Mirza, dijelim tvoju tugu, naši najmiliji su zauvijek sa nama u svjetlosti – napisala je Jelena Tomašević.

Reagovao je i Saša Matić.

– Dragi Mirza… Tvoja majka je bila sretna žena jer te imala za sina. Siguran sam da je spokojna koga je i kakvog čovjeka ostavila iza sebe. ‘Ostavila’ – samo uslovno rečeno… Jer ona će uvijek biti uz tebe i s tobom. Živjeće kroz tebe – komentarisao je Saša Matić.

Poznati

Lepa Brena zapalila Krk, hiljade ljudi pohrlile u Diamond uprkos toplotnom udaru

Published

on

Foto: Marin Ćuk/Premier Media Group

Lepa Brena je sinoć u klubu na Krku svojim energičnim nastupom opet pokazala zašto važi za neprikosnovenu balkansku muzičku megazvijezdu.

Ni najtopliji dan u godini kad su gorili i nebo i zemlja, ni opšti saobraćajni kolaps zbog njenog koncerta nisu spriječili hiljade fanova da strpljivo čekaju u redu i sinoć dođu na jedan od najiščekivanijih ljetnih koncerata na Jadranu.

Muzička diva odužila im se nesvakidašnjim koncertom. Više od dva sata u luksuznom klubu „Diamondu“ je vladao “brenotres” od Breninog ritma koja se ni minute nije zaustavljala. Pjevala je uglas s vjernom publikom, plesala i svako malo bila prekidana ovacijama.

Pjevačica se čak usred koncerta i spuštala među ljude kako bi se izgrlila s fanovima, dirnuta njihovim euforičnim reakcijama. Sve je gorilo. Atmosfera na priloženim slikama može tek nagovijestiti kakva je to bila opšta ludnica.

– Kakva čarobna noć, kakvi divni ljudi, kakva nezaboravna atmosfera… Nema veće nagrade za nas pjevače nego kad od publike dobiješ ovakav fantastičan doček – istakla je muzička diva ispraćena pljeskom od publike koja će je nesumnjivo isto tako energično pratiti i na velikim spektaklima koje u decembru priprema četiri dana zaredom u zagrebačkoj Areni.

Nakon Breninog koncerta, više nema sumnje, Malinska na otoku Krku ovog je ljeta postala prijestonica najluđe zabave na Jadranu. Luksuzni klub “Diamond” iz sedmice u sedmicu obara rekorde raskošnim programima.

Večeras već dolazi Senidah, a potom u narednim danima Tea Tairović, Nikola Rokvić, Saša Matić, Severina, Milica Pavlović, Dj Robert Sanchez, Dj David Morales, Dragana Mirković, Grše, “Prljavo Kazalište”… Lista koncerata nadopunjuje se iz dana u dan.

Zbog ogromnog interesa organizatori apeliraju na publiku da ulaznice kupuju na platformi entrio.hr, a VIP stolove, nakon što kupe ulaznice, mogu rezervirati na društvenim mrežama kluba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending