Pratite nas

Info

Sveta kuća marihuana: POGLEDAJTE CRKVU KANABISA KOJU JE FORMIRALA NOVA RELIGIJA ELEVATIONIZMA

Published

on

Iza pročelja zgrade u Ulici S. Logana, na kućnom broju 400, u Denveru, u Sjedinjenim Američkim Državama, skriva se Međunarodna crkva kanabisa. Prostor nekadašnje luteranske crkve od 20. aprila 2017. godine neselili su pripadnici nove religije – elevationizma.

Elevationisti su posvećeni duhovnim blagodatima kanabisa. Oni ne slijede nikakvu dogmu, niti zahtijevaju preobraćenje iz drugih religija. Imaju samo jedno pravilo – svi pripadnici dužni su prihvatiti marihuanu kao sakrament.

Članovi, naime, vjeruju kako im korištenje kanabisa pomaže da se uzdignu (eng. elevate) do viših nivoa spoznaje.

Sakramenti su zapravo obredi u kojima se vjernici simboličnim radnjama vežu uz crkvu, a samo oni mogu računati na spasenje. Ili rečeno jezikom crkve – vidljive svete radnje koje vjernicima pružaju blagodat Svetog duha i konkretizuju duhovnu stvarnost.

Unutrašnjost ovog objekta ukrašena je neonskim muralom u duginim bojama koje je naslikao slavni španski umjetnik Okuda San Miguel.

Tu je i nekoliko klupa na kojima je dozvoljeno uživanje u marihuani, a vjerskom doživljaju doprinose i muzika, laserski šou te različite projekcije.

Crkva je otvorena za sve zainteresovane od ponedjeljka do četvrtka od 13 do 16 časova, te petkom, subotom i nedjeljom od podneva do 18 časova. Ipak, pušenje je zabranjeno za javnost. Sakrament marihuane smiju primiti samo članovi crkve, koji moraju biti stariji od 21 godinu.

Kanabis je legalizovan u američkoj saveznoj državi Kolorado od 2014. godine. Punoljetne osobe smiju samostalno uzgajati do šest biljaka marihuane te posjedovati do 30 grama. Zabranjeno je uživanje u marihuani na javnim mjestima, kao i vožnja automobila pod uticajem droga.

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending