Pratite nas

Info

Iseljavanje iz BiH ne mogu spasiti ni migranti: PROŠLE GODINE U SVIJET OTIŠLO 36.800 LJUDI!

Published

on

Prema ivještaju Instituta za razvoj i inovacije uz podršku Westminster fondacije za demokratiju u BiH, prošle godine ovu zemlju je napustilo 36.800 ljudi. To je čak projek odlazaka u toku posljednjih nekoliko godina.

Koliko godišnje odlazi stanovnika, možda najbolje ilustruju uporedni podaci. To je ravno gradovima poput Trebinja, Konjica, Visokog…

Odlaze svi – od ljekara do zanatlija. U narednom periodu može se očekivati da će iseljavanje biti intenzivirano, jer se stanje u Bosni I Hercegovini pogoršava, a brojne evropske zemlje su liberalizovale svoje zakone o useljavanju, jer im treba veliki broj radnika.

To znači da će se broj ljudi koji odlaze, samo povećavati, naročito nakon prolaska zdravstvene krize izazvane koronavirusom.

Kada se uzme u obzir da je u BiH 420 hiljada nezaposlenih, a da većina onih koji rade, imaju platu od 400 do 600 KM, jasno je kakav “potencijal” za iseljavanje ima naša zemlja.

Neki kažu da će migranti spasiti odlazak stanovništva iz BiH. Teško je u to povjerovati, jer ni oni ne vide šansu za postanak ovdje. Bi Him je samo tranzitna zona.

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending