Pratite nas

Poznati

Spomenar: VREMENA KADA SE ŠABAN BAJRAMOVIĆ ŠLEPAO ZORICI BRUNCLIK

Published

on

Devedesetih godina prošlog vijeka Zorica Brunclik je imala vitak stas, dugu crnu kosu i seriju hitova iz radionice prvo Novice Uruševića, a onda Ljube Kešelja. U to vrijeme, konačno je svojih “pet minuta” slave dobio i Šaban Bajramović, koji će kasnije biti proglašen “kraljem romske muzike”.

Malo je poznato da je Šaban bio veliki šoumen i šaljivdžija, još ako popije čašu više svoga omiljenog pića “klekovače” bila je milina biti u njegovom društvu.
Nabacivao se gotovo svakoj estradnoj zvijezdi, čak i Zorici Brunclik, ali ona ga je damski odbila.

“Šabane, može fotografija, ali nema grljenja – kazala je “kralju” legendarna Zoki u ilidžanskom Kulturno sportskom centru 1990. godine, gdje ih je gledalo blizu 3.000 ljudi. (Naj portal/Foto: Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Zorica Brunclik o ljetovanju: PUNO “PUTUJEM”; ODEM U JEDNU SOBU, PA U DRUGU, PA NA BALKON…

Poznati

Albino: TEODORA JE SJAJNA, S NJOM STVARI IDU BRZO

Published

on

Teodora, Mahrina i Albino

Mladi i poznati bosanski muzičar Albino je pružio podršku svojoj kolegici Teodori Džehverović na promociji njenog novog albuma.

Albino je imao ve riječi hvale za svoju kolegicu:

– Veoma sam zadovoljan albumom. Sve pjesme odlično zvuče kao cjelina i sviđa mi se njihov redosljed, kako teku jedna za drugom.

Po Albinovim riječima, Teodora je sjajna za saradnju, pa je on snimio još jedan duet sa njom, koji je ona i uvrstila na svoj novi album „Žena bez adrese“. U pitanju je numera pod nazivom „Beograde“.

Uporedio je i rad sa Teodorinom kolegicom Teya Dorom, koja je također bila na promociji Teodorinog novog albuma.

– Njih dvije su potpuno različite ličnosti, pa zahtijevaju drugačiji pristup. Teya Dora je također autor, pa proces stvaranja muzike duže traje, a s Teodorom stvari idu brže – istakao je umjetnik.

Tekst i foto: Slavica Danilović (Naj portal)

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending