Pratite nas

Parapsihologija

Snaga opraštanja: KOLIKO SI VELIKI ČOVJEK, AKO SI SPREMAN DA OPROSTIŠ?

Published

on

Ukoliko postoji neko kome ne možete da oprostite, obavezno šrpčitajte ovaj tekst:

Oprost je ogromna, džungla za one koji žele pravdu. Sama pomisao da će neko proći nekažnjeno poslije toga što je uradio, pričinjava bol. Mi ne želimo da sačuvmo naše ruke čiste, tragovi krvi prestupnika bi nam savršeno odgovarali.

Želimo da poravnamo račune. Želimo da oni osjete težinu onoga što su uradili, a ne mi.
Oproštaj izgleda kao krajnja izdaja samog sebe. Vi ne želite da odustanete od borbe za pravdu nakon što se to desilo. Bijes gori u vama i truje vas sopstvenim otrovom. Vi znate sve to, ali ne može da otpustite situaciju. Bijes postaje neodvojivi dio vas kao srce, mozak ili pluća.
Poznat nam je taj osjećaj kada bijes u krvi bije u taktu pulsa.

Ali evo šta treba shvatiti o ljutnji: to je instrumentalna emocija. Mi smo ljuti zato što želimo pravdu. Jer mislimo da je ona korisna. Jer pretpostavljamo da ako smo ljuti, tim ćemo više promjena biti u stanju da izvršimo.

Ljutnja ne shvata da je prošlost završena i šteta već nanešena. Ona govori da će osveta popraviti stvari. Ona je u potrazi za pravdom.

Osim toga pravda koju želimo nije uvijek realna. Biti ljut, to je kao da stalno otvarate ranu da krvari, smatrajući da ćete se na taj način spasiti od formiranja ožiljka. Mislite da jednog dana, može doći čovjek koji vam je nanio nepravdu i napravi šavove sa takvom nevjerovatnom preciznošću da nikada nećete znati da je tamo nekada bio rez.

Istina o ljutnji je da to nije ništa nego odbijanje od izlječenja, jer se bojite. Jer se bojite da ćete kada se vaša rana zategne morati da živite u svojoj novoj, nepoznatoj koži. A vi želite da vratite staru kožu. A ljutnja vam govori da je bolje da se krvarenje ne zaustavi.

Kada u vama sve kipti, oproštaj izgleda nemoguć. Mi želimo da oprostimo, jer intelektualno znamo da je to najzdraviji izbor. Mi želimo spokojstvo, mir koji oproštaj nudi. Želimo oslobođenje. Želimo da se bunilo u našem mozgu smiri, a ipak ne možemo da nađemo način za to.

Jer glavnu stvar o oproštaju nam niko nije rekao: on ništa neće popraviti. To nije gumica koja će izbrisati bol zbog onoga što vam se desilo. On neće poništiti bol, sa kojim ste živjeli, i neće vam podariti odmah mir. Pronalaženje unutrašnjeg mira je dug, težak put. Opraštaj je upravo to, što vam omogućava da izbjegnete “dehidrataciju” na putu.

Oproštaj znači odustajanje od nade za drugačijom prošlošću. To je shvatanje da se sve završilo, prašina se slegla i uništeno se nikada više ne može vratiti u prvobitno stanje. To je prihvatanje toga da ne postoji magijsko rešenje da se nadokadi učinjena šteta.

To je shvatanje kao: da, uragan je bio nepravedan, ali vi ipak morate da živite u svom razrušenom gradu. I nikakva ljutnja neće ga dići iz ruševina. Morate to da uradite sami.

Oproštaj znači prihvatanje lične odgovornosti – ne za izazivanje uništenja, već za čišćenje. Ta odluka da se povrati svoj mir, naravno da je prioritetnija od ometanja nečijeg drugog.

Oproštaj ne znači da je krivica tih koji su vas povrijedili iskupljena. On ne znači da treba da se sprijateljite sa njima, osjećate simpatiju prema njima ili odobravate to što su uradili. To samo znači da prihvatate da su oni ostavili trag na vama. I sada ste primorani da živite sa tim teretom.

To znači da ste prestali da čekate čovjeka, koji vas je slomio, da vratiti nazad sve kako je bilo. To je odluka da se izliječe svoje rane, bez obzira da li će ostati ožiljci. To je odluka da se krene dalje sa svojim ožiljcima.

Oproštaj nije pobjeda nepravde. Radi se o stvaranju svoje pravde, svoje karme i svoje sudbine. Radi se o tome, da ponovo stanete na svoje noge sa odlukom da ostatak svog života nećete biti nesretni zbog onoga što vam se dogodilo. To znači hrabro koračanje u budućnost, sa svakim ožiljkom i bezobzirnošću koji su nastali na putu. Oproštaj znači da nećete dozvoliti da vaši ožiljci opredjeljuju vašu budućnost.

Oproštaj ne znači da ste odustali. Oproštaj znači da ste konačno spremni da prikupite snagu i krenete dalje. (Heidi Priebe)

Parapsihologija

Ispunjava se zlokobno proročanstvo o Kamili: ‘PLATIT ĆE ZA DIANU’

Published

on

Foto: Reuters/Pixsell

Ispunjava se zlokobno proročanstvo o Kamili: ‘PLATIT ĆE ZA DIANU’

Mnogi se bave životima članova kraljevske obitelji, a prije dvije godine jedna je astrologinja prorekla sudbinu kraljice Kamile (Camille).

Težak period

Britanska kraljevska obitelj prolazi težak period, a razlog tome je što su čak dva člana obitelji teško bolesna. Zbog bolesti kralja Čarlsa (Charlesa) u pitanje je čak dovedena i budućnost monarhije. A nisu ih zaobišle niti razne teorije zavjere i nagađanja koja su obišla svijet uzduž i poprijeko.

Mnoge je obožavatelji britanske kraljevske obitelji tako začudila i zabrinula nedavna bizarna objava o navodno točnom datumu smrti kralja Charlesa III. To vjerovatno i ne bi toliko odjeknulo da u istoj objavi, a koja je osvanula u julu 2022., nije navedeno da će kraljica Elizabeta preminuti 8. septembra te godine, što se na kraju pokazalo i istinitim, piše Večernji.hr. 

Također, spominjalo se i Nostradamusovo proročanstvo u kojemu se govorilo i da će “otočnog kralja” naslijediti osoba “koja nema obilježja kralja”. To je mnoge navelo na pitanje – što će se dogoditi s princem Williamom i hoće li na njegovu sudbinu utjecati supruga Kate Middleton koja prolazi doista težak period.

Međutim, osoba koja je ostala u sjeni jest kraljica Camilla koja, iako je na sebe preuzela neke od kraljevskih dužnosti, ostala je u pozadini… Ipak, britanski astrolozi tvrde da Camilla ima itekako važnu ulogu i to upravo iza kulisa. To je ustvrdila poznata Debbie Frank, inače osobna astrologinja pokojne princeze Diane, koja tvrdi da je Camilla spremna za velike promjene koje je čekaju.

Natalna karta

Camillina natalna karta govori o “moći iza prijestolja”. Njoj je odgovaralo da bude iza kulisa sve ove godine jer je vrlo privatna osoba. Ono što se promijenilo jest činjenica da njena moć postaje vrlo vidljiva. No ona će uvijek svoj privatni život nastojati držati u svom domu gdje se može skloniti – kazala je Debbie.

Astrologinja Jessie Adams je za britanske medije još prije dvije godine prorekla da će 2023. godina za Camillu biti značajna, no vjerovatno ne na način koji bi se njoj svidio.

Tada je tvrdila da će te godine, odnosno prošle 2023. Camillu sustići karma za stvari koje je radila u prošlosti.

– Kada kažem karma, mislim na to da će joj se na neki način vratiti ono što je učinila drugima – objasnila je Jessie.

Osim toga, astrologinja je istaknula i da će se tokom 2023. godine Kamili vratiti karma za dva perioda njena života. Onaj od decembra 2004. do juna 2006. te za razdoblje od aprila 1986. i novembra 1987. Ako se prisjetimo, 1986. Camilla je imala aferu s Charlesom koji je tada bio u braku s princezom Dianom. Tako u nema puno nagađanja na što se tačno ta karma odnosi.

Kobna sudbina

A astrologinja je i sama kazala da joj slijedi karma, navodeći: “Za Dianu.”

Iako je vijest o bolesti kralja Charlesa objavljena u februaru ove godine, zapravo je mala vjerovatnost da je njegova dijagnoza javnosti objavljena čim su doznali za nju. To bi zapravo značilo, prema pisanju britanskih medija, da se kralj vjerovatno razbolio 2023. godine.

Te je godine, kao što je već i navedeno, Camilli najavljena kobna sudbina. A astrologinja je naglasila kako će se “vraćanje karme” dogoditi tokom 2023., 2024. i 2025. godine.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending