Pratite nas

Info

Smetale im njegove tetovaže: U BAŠKOJ VODI PRETUČEN SRBIN – HRVATSKI ZET SA AUSTRIJSKIM DRŽAVLJANSTVOM

Published

on

Ni kriv ni dužan, u Baškoj Vodi (Hrvatska) pretučen je 30-godišnji Saša Vukojević, državljanin Republike Austrije, ali i Srbin i pravoslavac, što je za ovu ružnu priču, nažalost, bilo ključno, objavio je Jutarnji list.

Kukavički je oko 19 sati napadnut s leđa dok je supruzi i dvjema njihovom djevojčicama iz fast fooda nosio jelo, a nakon što su ga tri napadača oborila udarcem u potiljak uslijedilo je neviđeno brutalno cipelarenje, toliko da su zgroženi ostali svi koju su se našli u to vrijeme usred rive, od turista do osoblja restorana kraj čije se terase incident dogodio.

Saša stvarni povod ne zna, jer napadači nisu ništa pričali dok su ga batinali, no ni on ni njegova supruga Manuela ne dvoje da je postao meta zbog tetovaža koje ima na tijelu. Na listu desne noge ima tetoviran pravoslavni križ, na lijevom ramenu tetovaže dva najdraža kluba, Werdera iz Bremena i, na svoju žalost, Crvene zvezde iz Beograda, na desnoj ruci svoje ime na ćirilici, a uz sve to je oko vrata nosio pravoslavni krst.

Sa suprugom Manuelom, Hrvaticom iz Čovića kraj Otočca živi u austrijskom gradiću nedaleko Linza. Prije pet dana stigli su na ljetovanje, jučer su ga zbog ovog nemilog događaja naprasno prekinuli, a već danas se vraćaju u Austriju.

– Rodom sam iz Srpca kraj Nove Gradiške, ali smo u Austriju odselili 1992. godine, kada sam ja imao dvije godine. Manuela je dolazila u posjeti ocu koji je ovdje radio. Nikakve međunacionalne razlike nama nisu bile bitne da se zavolimo i oženimo i nikada ja svih ovih godina nisam imao problema, a ljetovali smo u Vodicama, na Viru, na Braču, ma svuda – priča nam šokirani Saša u Manuelinoj kući u Čovićima, koji je Hrvatsku smatrao drugom domovinom.

– Bili smo na plaži i oko sedam sati smo krenuli potražiti mjesto na kojem bismo mogli nešto pojesti. Našli smo taj fast food. Saša je ostao čekati hranu, a ja sam se s djevojčicama vratila na plažu da ne čekamo tamo svi – priča Manuela, koja se tamo družila s ljudima koji ljetuju u istoj apartmanskoj zgradi.

Jedan od tih ljudi joj je rekao da je Saša napadnut, pojurila je prema mjestu događaja i zatekla muža kako sjedi na rubnom kamenu kraj ceste krvava lica s usnom koja mu je visila.

– Uzeo sam tu hranu i krenuo prema plaži. Na pola puta me neko udario u potiljak. Kako sam padao tako sam dobio nogom u lice. Kad sam pao, udarali su sa svih strana, ja sam stavio ruke na lice da se zaštitim i skupio se. Nakon toga su se dali u bijeg. Ja sam vidio samo jednog, imao je crnu majicu i šorc, te crnu šiltericu. U policiji su mi rekli da su bila trojica, jer su ih toliko vidjeli na nadzornim kamerama susjedne mjenjačnice koja je sve snimila – kaže Saša, dodajući da niko od njih nije prozborio ni riječ, već su samo udarali i onda pobjegli.

Na usnama je dobio osam šavova, ima tri rasklimana zuba i modrice po cijelom tijelu. On i supruga uvjereni su da su simboli koje ima na tijelu razlog napada.

– To mi je rekao policajac, kaže da moj slučaj nije prvi. Svemu je povod neki snimak koja se dijeli po društvenim mrežama na kojoj neko s obilježjima Crvene zvezde mokri po spomeniku poginulim braniteljima u Herceg Bosni, pa onda ti huligani napadaju sve koji imaju takve simbole. Ja ne znam koji bi bio drugi razlog – priča Saša.

Ima 135 kilograma i visok je 196 cm, kaže da bi se branio, ali nije imao šanse kada je napadnut s leđa. Ipak, drago mu je što to nisu učinili pred suprugom i kćerima, posebno starijoj, trogodišnjoj djevojčici koja bi, uvjeren je, imala traume.

– Da su išta rekli, ali ni riječi, možda su me pratili, ali mi nigdje nismo ni izlazili, čak ni na ručak zbog korone, bili smo samo na plaži s djecom. Policija misli da je sve zbog križa i te zvijezde, tako mi kažu – kaže Saša.

Manuela je posebno razočarana “dočekom” koji su im priuštili u Hrvatskoj, a boji se da bi sve moglo završiti remećenjem javnog reda i mira, a ne zločinom iz mržnje, što ovo očito jest, smatra. Znaju za barem još jedan slučaj osobe pretučene zbog “zvijezde”, u hitnoj su im, kažu, sami rekli da su tog drugog muškarca, pretukli pred porodicom.

Pitali smo Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku jesu li uhvatili napadače na Sašu Vukojevića, na koji način će kvalificirati napad te koliko su imali sličnih slučajeva.

Iz PU splitsko-dalmatinske su nam potvrdili da su u srijedu oko 19.10 sati “zaprimili dojavu da je u Baškoj vodi došlo do fizičkog napada na osobu”, kao i da su “obavili razgovor s 30-godišnjim austrijskim državljaninom s vidljivim ozljedama, a koje je po njegovoj izjavi zadobio u fizičkom napadu od strane tri nepoznate muške osobe”.

– Isti je kolima HMP Makarska prevezen na pružanje liječničke pomoći u KBC Split, gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede. Na okolnosti navedenog događaja, kao i motiva, policijski službenici provode kriminalističko istraživanje – kažu u policiji, piše Jutarnji. (Naj portal)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending