Pratite nas

Izdvojeno

Simpatična Đamila pokazala šta sve može pojesti u BiH za 10 dolara: OD PITE DO ĆEVAPA

Published

on

Simpatična Đamila

Simpatična Đamila Stanić rodom je iz afričke države Cape Verde, nekoliko godina živjela je u Bostonu, a zbog supruga se doselila u Banja Luku.

Ova influenserica trudi se svojim pratiteljima iz cijelog svijeta približiti život na Balkanu te često govori o ljudima, običajima i hrani na našim prostorima.

Nedavno je objavila i video u kojem je pokazala što sve može pojesti u Banjoj Luci za samo 10 dolara, odnosno 18 konvertibilnih maraka.

– Pita s tikvicama i jogurt – pet maraka (2.77 dolara). Veliki sendvič s kupusom, ajvarom i zelenom salatom – 3.40 maraka (1.88 dolara). Ovaj nevjerojatni sendvič košta samo 3.40 maraka. Top je – objasnila je.

“Ostalo nam je 10 maraka i sad je vrijeme za večeru. Pogledajte ovo savršenstvo. Nisam mogla čekati, bilo je tako dobro. 5.40 maraka (2.99 dolara)”, kazala je te otkrila da je pojela banjalučke ćevape.

Od ostatka novca počastila se grickalicama, vodom i limenkom piva.

U komentarima su joj pratitelji poručili da sve izgleda tako ukusno i pristupačno, a neki su se i našalili.

– Ne pričajte svima o našoj tajni. Postat ćemo preskupi za vas kao Hrvatska – napisala je jedna pratiteljica i nasmijala mnoge.

Đamila je ranije već snimila video u kojem je kušala tri vrste pite – burek, krompirušu i sirnicu te je prema njenom mišljenju burek zauzeo prvo mjesto.

Izdvojeno

Tarik Filipović pokazao kako su ga ispratili rudari u Brezi nakon snimanja “Kotline”

Published

on

Tarik Filipović tokom snimanja

Tarik Filipović dio je druge sezone serije “Kotlina” bh. reditelja Danisa Tanovića. Dok je snimanje i dalje u toku glumac je pokazao kako su ga ispratili rudari nakon što je snimio svoj posljednji kadar.

Divim vam se

Radnja druge sezone “Kotline”, koja sadrži osam epizoda, smještena je u Sarajevu i Zenici. Neke scene snimane su u rudniku mrkog uglja Breza.

Tarik je upravo podijelio kako mu je bilo raditi u ovakvom okruženju, ali i objavio kako su ga ispratili rudari po završetku snimanja.

“‘Kotlina 2’, druga sezona se još snima, a ja snimih svoj zadnji kadar u ovoj sjajnoj i uzbudljivoj seriji. Rudnik mrkog uglja Breza, izvana i iznutra bio je prirodna i uzbudljiva scenografija mojih snimajućih dana… Nezaboravno iskustvo… Naoko negostoljubivo, a toliko topline i osmijeha rudara koji su te dane bili i glumci. Toliko divnih, toplih i emotivnih priča… hvala momci… divim Vam se. Sretno i dalje – napisao je Filipović.

U videu je objavio nekoliko detalja sa seta gdje se vidi zajedno s kolegama, kao i rudarima koji su bili dio glumačke ekipe serije.

Divne kolege

“Sretno do kraja i hvala cijeloj briljantnoj ekipi serije na čelu sa Danisom i Erolom. Hvala mojim divnim kolegama Faketi, Leoni, Aniti, Feđi, Nusmiru, Goranu… Vidimo se na posljednjoj klapi. Onda ‘jedvačekanje’ premijernog prikazivanja – napisao je uz video.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tarik Filipović (@tarikfilipovic)

Također, snimak koji je podijelio na svom Instagram storyju prikazuje rudare koji mu skandiraju “Tarik majstore”. A dobio je aplauze i od kolega.

Nova sezona serije dijelom se seli do drugog najvećeg grada iste geografske kotline – Zenice, istražujući ponovno jedan nejasan slučaj ubistva ili samoubistva. Rudimentarni liberalni kapitalizam, zagađenje, globalno otopljenje sa jedne strane te energetska kriza i planovi za prelazak na čiste izvore energije reflektuju se i na našu svakodnevicu. Sezona postavlja pitanja morala, kolektivnog i individualnog, društvene svijesti, budućnosti i pripadanja.

Prva sezona

Glumcima iz prve sezone: Feđi Štukanu, Borisu Leru, Idi Keškić, Mariju Knezoviću, Amaru Čustoviću, Vedranu Tuceu, Semiru Kriviću i Vanesi Glođo se u drugoj sezoni pridružuju: Snežana Vidović, Anita Kajasa, Tarik Filipović, Alen Muratović, Helena Vuković, Faruk Hajdarević, Katarina Kaća Dorić, Faketa Salihbegović Avdagić, Lamija Salihović, Edin Avdagić te hrvatski glumci Goran Navojec i Leona Paraminski.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending