Pratite nas

Izdvojeno

Nakon nesreće na motociklu: GLUMAC PREMINUO U 27 GODINI

Published

on

Pic: Gray Hamner/Chance Perdomo and Shelter PR via AP
Chance Perdomo, koji je bio najpoznatiji po ulogama u TV serijama “Gen V” i “Chilling Adventures of Sabrina”, preminuo je u 27. godini nakon nesreće na motociklu u Los Angelesu.
Producenti serije “Gen V” potvrdili su vijest o njegovoj smrti u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama u subotu navečer.

– Nismo još svjesni ovoga. Za one koji su ga znali i radili s njim, Chance je uvijek bio šarmantan i nasmijan, entuzijastična sila prirode, nevjerojatno talentiran izvođač i više od svega ostalog, ljubazna i divna osoba. Pisati o njemu u prošlom vremenu nema smisla. Žao nam je zbog njegove porodice. Zagrlite one koje volite večeras – napisali su.

Britansko-američki glumac nominiran je za BAFTA nagradu za svoju ulogu u drami BBC Three Killed by My Debt iz 2018. godine, a pojavio se i u filmovima “Midsomer Murders”, “Hetty Feather” i “Shakespeare & Hathaway: Private Investigator”.

Perdomo je rođen u Los Anđelesu u SAD. Odrastao je u Sautemptonu nakon što se preselio u Veliku Britaniju sa svojom majkom.

Kasnije se preselio u London, gdje se pridružio Nacionalnom pozorištu mladih i nastavio pohađati Identity School of Acting.

Izdvojeno

Tarik Filipović pokazao kako su ga ispratili rudari u Brezi nakon snimanja “Kotline”

Published

on

Tarik Filipović tokom snimanja

Tarik Filipović dio je druge sezone serije “Kotlina” bh. reditelja Danisa Tanovića. Dok je snimanje i dalje u toku glumac je pokazao kako su ga ispratili rudari nakon što je snimio svoj posljednji kadar.

Divim vam se

Radnja druge sezone “Kotline”, koja sadrži osam epizoda, smještena je u Sarajevu i Zenici. Neke scene snimane su u rudniku mrkog uglja Breza.

Tarik je upravo podijelio kako mu je bilo raditi u ovakvom okruženju, ali i objavio kako su ga ispratili rudari po završetku snimanja.

“‘Kotlina 2’, druga sezona se još snima, a ja snimih svoj zadnji kadar u ovoj sjajnoj i uzbudljivoj seriji. Rudnik mrkog uglja Breza, izvana i iznutra bio je prirodna i uzbudljiva scenografija mojih snimajućih dana… Nezaboravno iskustvo… Naoko negostoljubivo, a toliko topline i osmijeha rudara koji su te dane bili i glumci. Toliko divnih, toplih i emotivnih priča… hvala momci… divim Vam se. Sretno i dalje – napisao je Filipović.

U videu je objavio nekoliko detalja sa seta gdje se vidi zajedno s kolegama, kao i rudarima koji su bili dio glumačke ekipe serije.

Divne kolege

“Sretno do kraja i hvala cijeloj briljantnoj ekipi serije na čelu sa Danisom i Erolom. Hvala mojim divnim kolegama Faketi, Leoni, Aniti, Feđi, Nusmiru, Goranu… Vidimo se na posljednjoj klapi. Onda ‘jedvačekanje’ premijernog prikazivanja – napisao je uz video.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tarik Filipović (@tarikfilipovic)

Također, snimak koji je podijelio na svom Instagram storyju prikazuje rudare koji mu skandiraju “Tarik majstore”. A dobio je aplauze i od kolega.

Nova sezona serije dijelom se seli do drugog najvećeg grada iste geografske kotline – Zenice, istražujući ponovno jedan nejasan slučaj ubistva ili samoubistva. Rudimentarni liberalni kapitalizam, zagađenje, globalno otopljenje sa jedne strane te energetska kriza i planovi za prelazak na čiste izvore energije reflektuju se i na našu svakodnevicu. Sezona postavlja pitanja morala, kolektivnog i individualnog, društvene svijesti, budućnosti i pripadanja.

Prva sezona

Glumcima iz prve sezone: Feđi Štukanu, Borisu Leru, Idi Keškić, Mariju Knezoviću, Amaru Čustoviću, Vedranu Tuceu, Semiru Kriviću i Vanesi Glođo se u drugoj sezoni pridružuju: Snežana Vidović, Anita Kajasa, Tarik Filipović, Alen Muratović, Helena Vuković, Faruk Hajdarević, Katarina Kaća Dorić, Faketa Salihbegović Avdagić, Lamija Salihović, Edin Avdagić te hrvatski glumci Goran Navojec i Leona Paraminski.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending