Pratite nas

Poznati

Sajo, Hanka, Nedžad: NAJLJEPŠE BAJRAMSKE PJESME

Published

on

Sajo, Hanka, Nedžad: NAJLJEPŠE BAJRAMSKE PJESME

Muslimani širom svijeta obilježavaju Bajram. Za ovaj praznik ljubavi, lijepom odijevanju, posjećivanju prijatelja i rodbine, te praštanja, postoje tradicionalni običaji, koji se prenose s generacije na generaciju.

Bajram je opjevan i u pjesmama, u svim žanrovima – od ilahija, preko pop muzike do sevdalinki ili komponovanih. Teško je izdvojiti najbolje, ali ako je suditi po slušanosti i zastupljenosti u narodu, nekoliko pjesama su se izborile za najljepše bajramske kajde.

Prije svih, to su numere “Nek mirišu avlije”, mladog visočkog kompozitora. Adnana Bajramovića, zatim sevdah pjesma “Najram ide, Bajramu se nadam”, “Ni Bajrami više nisu što su bili”

Nedžad Salković: NEK MIRIŠU AVLIJE

Hanka Paldum:  BAJRAM IDE, BAJRAMU SE NADAM

Safet Isović: NI BAJRAMI VIŠE NISU

 

Poznati

Ivana Jordan umalo pala na bini, gest mladića je oborio sa nogu

Published

on

FOTO: DARKO VELJOVIĆ

Ivana Jordan je nedavno u skolopu svoje turneje nastupala na Ljetnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi. A gest jednog gledaoca iz publike ju je ostavio bez teksta.

Dok je izvodila pjesmu „Svetlo koje tražim“ jedan mladić je priša i poklonio joj privjesak na kom je bilo srce. Ivana se jako obradovala i zahvalila fanu uz komentar da džentlemeni i romantičari i dalje postoje.

– Moja muzika je ljubavna, širi ljubav, izaziva najlepše moguće emocije. I iako je tako, uvijek se iznenadim i raznježim kada dobijem tako neki lijep znak pažnje od publike koja voli moje pjesme – rekla je Ivana Jordan, koja je u nastavku koncerta mogla iz romantičnog raspoloženja da pređe u vrlo bolno.

Kada je prešla na blok bržih pjesama, ponesena atmosferom iz publike, Ivana je počela da igra na bini i umalo se prosula koliko je dugačka, ali je ipak pukom srećom ostala na nogama.

– To tako bude kad se maksimalno dajete publici. Prelijepo su reagovali, pjevali sa mnom u glas, igrali. Ponesena tom atmosferom ja krenula da izvodim koreografije neke koje mi visoke štikle i haljina nisu baš dozvoljavali, ali se na kraju sve dobro završilo.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending