Pratite nas

Izdvojeno

Preminuo bubnjar i jedan od osnivača grupe “Osvajači”

Published

on

Preminuo bubnjar i jedan od osnivača grupe “Osvajači”

Bubnjar i jedan od osnivača rok grupe “Osvajači”, Miša Raca, umro je u 58. godini.

Miša je bio ključna figura u jugoslovenskoj rok sceni, ostavivši neizbrisiv trag svojim talentom i energijom.

Miša će ostati upamćen ne samo po svojoj muzici, već i po doprinosu razvoju rok kulture u regionu. Njegova strast i posvećenost muzici inspirisale su mnoge generacije muzičara i obožavalaca.

Grupa Osvajači, koju je osnovao, stekla je veliku popularnost tokom 90-ih godina, sa hitovima koji su postali evergrini domaće rock scene.

Njegova muzička ostavština nastaviće da živi kroz pjesme koje je stvarao i izvodio sa istinskom strašću i ljubavlju.

Izdvojeno

Pjevačica umalo da bude uhapšena: MUŽ JE SAKRIO U KOLA I PREVEZAO PREKO GRANICE

Published

on

Pjevačica umalo da bude uhapšena: MUŽ JE SAKRIO U KOLA I PREVEZAO PREKO GRANICE

Pjevačica Anke Pecnik proslavila se u takmičenju “Nikad nije kasno”, a njena životna priča šokirala je mnoge.

Rizikovala da je uhapse

Anka je otkrila da je zbog supruga rizikovala da je uhapse i deportuju, ali da je rizik vrijedio.

– Studirala sam u Bratislavi, moj suprug je živeo u Austriji. Upoznao me je na jednom koncertu gdje sam pjevala i tako je to poznanstvo krenulo. On je stalno dolazo za mnom i jednom mi je rekao kako ću biti njegova žena. Ja sam tada njemu odgovorila kako nema šanse. Nije prošlo nekoliko mjeseci, čak sam mu i pogrešnu adresu dala, ali sudbina je imala drugačije planove – pričala je jednom prilikom nekadašnja finalistkinja “Nikad nije kasno”.

– Jednog dana vratila sam se u stari studentski dom, i on je sjedio tamo. To je zaista tako bilo. Pitala sam ga šta radi tu kaže da me je tražio i čekao da dođem. Tada sam ostala bez reči, zaista je bila sudbina i tako je to krenulo.

Njihova ljubav naišla je na prvu veliku prepreku kada nisu htjeli da joj odobre vizu, nakon čega se zaljubljeni par odlučio na krajnju mjeru za opstanak njihove veze.

Zaljubila sam se

– Bilo je mnogo teško, ali ja sam se zaljubila i bila sam spremna da odem u Austriju po svaku cijenu. Pošto nisu htjeli da me puste na lijep način, muž me je sakrio u kola i prevezao preko granice – prisetila se Anka.

Ona je sa mužem otpočela novi život i osnovala porodicu, a studijama se nikada nije vratila i tvrdi da se ne kaje jer je ona stvorena za binu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending