Pratite nas

Poznati

Posljednji dani Nede Arnerić bili su prepuni tuge

Published

on

Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Posljednji dani Nede Arnerić bili su prepuni tuge

Prošlo je četiri godine kako je javnost ostala bez glumačke legende, Nede Arnerić. Ona je 10. janura pronađena mrtva u svom stanu na Vračaru. Beživotno tijelo glumice pronašao je njen brat, nakon što se ona nekoliko sati nije javljala na telefon.

Glumica je navodno dva puta pokušala da izvrši samoubistvo, jednom kada je pod nerazjašnjenim okolnostima pala sa terase svog stana, a drugi put kada je popila veliku količinu tableta.

Čiste gluposti

– To su čiste gluposti. Bio je to nesretni slučaj i zahvaljujući ljekarima brzo se oporavljam. Nema ni govora o teškim povredama – demantovala je Neda.

Ali Neda nikada nije krila da je često imala problema i sa depresijom. Kako je jednom izjavila najveća podrška u tim momentima bio joj je njen muž. Do posljednjeg dana svojim postupcima je “vapila” da joj se pomogne.

– Iako sam sklona depresiji, i ona prođe. Zatvorim se u kuću, ni sa kim ne komuniciram i iščupam se, uz pomoć supruga s kojim sam 35 godina – otkrila je jednom glumica.

– Ne umijem sebe da hvalim i ne umijem sebe da volim – otkrila je glumačka diva.

– Tada, nakon toga, kada bi mi na pijaci ili u radnji govorili da im je drago što se opet smijem, dobacivali “Naprijed Nedo” ili “Ne daj se, Nedo”, to je divno. Valjda sam i zaslužila tu ljubav. I ja dajem ljubav – komentarisala je Neda tada, dodajući i da joj je samoća posle braka teško pala.

Nevjerovatne faze

Njen kolega Feđa Stojanović dijelio je scenu s njom posljednjih mjeseci. On je najbolje znao kako su izgledali posljednji dani Nedinog života.

Foto: Nova TV / Feđa Stojanović

Foto: Nova TV / Feđa Stojanović

– Igrali smo dosta tokom njene karijere. Posljednjih godina radili smo predstavu “Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo”. To je izutetno voljela. Za sve ove godine prolazila je kroz nevjerovatne faze. U zadnjih nekoliko godina najviše ju je pogodila prvo bolest supruga, a onda njegova smrt. Iskreno rečeno, dolazila je do rjeđe dobrih raspoloženje, često je bila u depresijama.

– Ne znam kako je umrla, da li je pokušala da sebi oduzme život ili je priorodna smrt. Njen život je bio ogroman depresija. Često mi je pričala kako je pod lijekovima, da ide kod psihijatra. Možda je njena smrt upravo posljedica svih tih lijekova koje je uzimala. Depresija je zlo u njenom životu. U njenoj glavi se svašta izmiješalo. Imala je takav život. Najveći problem je bio taj što je preskočila mnoge faze u svom životu. Nije imala djetinjstvo, kao djevojka nije izlazila već je mnogo snimala i radila. To na čovjeka ostavi mnoge posljedice, što je i sama znala da kaže – kazao je Feđa.

Nismo se više čuli

Glumac je otkrio da se posljednji put čuo sa Arnerićevom mjesec dana prije smrti. Tada mu je djelovalo da se oporavila od teškog perioda.

– Nije baš bila stara Neda, ali se vidjelo da sve ide na bolje. Rekla mi je da to zato što je išla u Indiju na proputovanje sa joginima.  Poslije toga je otišla u Austriju na skijanje, jer tamo ima neki manji stančić. Čuli smo se i pitam je kako si? Tada mi je rekla:”Nije onako kako sam očekivala, ali sam se oporavila. Tu su mi prijatelji, te ne mogu da pričam. Čućemo se…” Nikada se poslije toga nismo čuli – završio je tada, sada već pokojni, Stojanović.

(Naj portal / Kurir.still)

 

BONUS VIDEO

 

Poznati

Kome Šejla poručuje: LAKŠE JE NAGOVORITI LJUDE NA ZLO, NEGO NA DOBRO I LJUBAV

Published

on

Šejla Zonić

LAKŠE JE NAGOVORITI LJUDE NA ZLO, NEGO NA DOBRO I LJUBAV

Iako je i prošle subote oduševila sve u „Zvezdama Granda“ i kao po običaju osvojila maksimalni broj glasova žirija, takmičarka Šejla Zonić tvrdi da joj je ovo bio jedan od najtežih nastupa.

Pjevačica je otkrila da je pred prošlonedjeljno snimanje preživjela agoniju zbog zdravstvenog stanja. A dotakla se i supruga Armina koji je između dva kruga donio iznenadnu odluku.

Iako je oduševila žiri, takmičarka priznaje da joj nije bilo lako na sceni.

– Ja sam mnogo zadovoljna, ali mi je ovo do sada bio najteži nastup. Valjda kako idemo sve dalje, gleda se sve sitnije, pa su tu i nervoza i stres. Ogromna je odgovornost, ne samo po pitanju pjevanja, nego i stajlinga, ponašanja, bukvalno cio paket. Sada nam žiri stvarno traži dlaku u jajetu, sve je veći izazov, ali sam zadovoljna, prošla sam direktno, Bože, hvala ti” – rekla je Šejla za Grand.

A na svom FB profilu poslije svega citirala je Mešu Selimovića iz književnog djela “Tvrđava”.

– Lakše je nagovoriti ljude na zlo i mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno, i bliže je ljudskoj prirodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti – Meša Selimović.

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending