Pratite nas

Info

Pooštrene mjere na granici: VIKEND TURISTE HRVATSKI GRANIČARI VRAĆAJU

Published

on

Izgleda da je koronavirus dobro došao hrvatskim turističkim djelatnicima da ga koriste kao paravan za zabranu dolaska na Jadran ljudima iz Hercegovine, koji su odlazili naobdan ili preko vikenda, na kupanje u područja Gradca do Makarske. Oni godinama praktikuju da rano ujutro kreno do Hrvatske, kupaju se, sunčaju, razbacuiju smeće, a u večernjim satima se vraćaju. Na njih lokalno stanovništvo je oduvijek gunđalo.

Od ovog vikenda, ako je suditi po izvještajima, hrvatska policija je pooštrila mjere na granici s BiH. Putnici koji su iz Bosne i Hercegovine tokom posljednja dva dana pokušali ući u Hrvatsku, a da pritom nisu imali valjan razlog, potkrijepljen dokumentacijom, vraćeni su s granice u svoju zemlju. Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske i šef Nacionalnog stožera Davor Božinović to Pravda riječima da se striktno kontroliraju propisane mjere, jer je došlo do novih slučajeva zaraze.

– Svatko ko želi ući u Hrvatsku, mora navesti razlog putovanja i predočiti dokumentaciju koja to potkrjepljuje, poput ekonoskog interesa za Hrvatsku – rekao je Božinović, naglasivši da Hrvatska ne razmišlja o potpunom zatvaranju granica prema BiH.

Preko hrvatske granice može se ući samo u iznimnim situacijama te putnici (osim onih u tranzitu) mogu ući u državu samo ako pokažu na granici dokaz da su vlasnici nekretnine u Hrvatskoj, ako imaju neki drugi neodgodiv lični razlog (odlazak na sprovod) te ako imaju poslovni razlog (npr. sastanak) ili je njihov dolazak ekonomski interes RH, u što se ubraja i uplaćen turistički aranžman ili noćenje. Za svaki od tih razloga putnici moraju na granici predočiti pisani dokaz (poziv na sastanak, osmrtnica itd.), ali su u posljednje vrijeme te kontrole značajno popustile.

Sreća pa BiH ima Neum, a nije ni Crna Gora daleko, tako da ove “pooštrene mjere” hrvatske granične policije i neće puno štetiti Bosancima i Hercegovcima. Uz to Neum će profitirati, jer i ovdje su plaže i smještajni kapacviteti prazni.

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending