Pratite nas

Poznati

Ovako je izgledala najveća ljubav Tome Zdravkovića

Published

on

Ovako je izgledala najveća ljubav Tome Zdravkovića

Nada Radanović, treća supruga Tome Zdravkovića, smatra se njegovom najvećom ljubavi. Osvojila je njegovo srce svojim šarmom i ljepotom, a posebno ga je očarala njina plava kosa i oči.

Lijepa Nada

Toma je svojevremeno u jednom intervjuu opisao trenutak kada je prvi puta ugledao lijepu Nadu. U to vrijeme bio je na ljetovanju u Budvi i to sa svojom tadašnjom zaručnicom Zoricom. Ispričao je kako je otišao na plažu, a Zorica je ostala u hotelu.

– U jednom trenutku dotrčala je visoka, plava djevojka. Ne znam ni otkud je došla, ni kako, ni zašto, ni šta je htjela. Nešto je i rekla, ali se ne sjećam što. U tom trenutku vidio sam samo njene plave oči, lice preplanulo od sunca, bijele zube, i plavu, plavu kosu… Čudno sam se osjećao. “Evo ljubavi”, pomislih. Jer, to su one situacije u kojima čovjek sve razumije, sve shvaća, baš kao što ima trenutaka kad nam je sve daleko… Oko mene je bilo sve stvarno: ta divna djeca, more i ONA, opisao je Toma.

Tomi nije dugo trebalo da Nadu odvede pred oltar. Vjenčali su se na prelijepom Ostrvu cvijeća u Crnoj Gori 1972. godine, a kuma im je bila poznata glumica Olivera Katarina.

Iako su bili ludo zaljubljeni jedno u drugo, njihov brak nije dugo potrajao. Kraj te ljubavi bacio je Tomu u očaj. Nakon razvoda, pao je u depresiju i odao se alkoholu, uprkos već ozbiljno narušenom zdravlju.

Deset dana nakon razvoda nije izlazio iz kuće i neprestano je pio. Nakon toga, otišao je čak i u Njemačku te se nije vraćao pet godina.

Iako se Toma Zdravković ženio četiri puta te pisao pjesme o izgubljenim ljubavima, samo je jednoj supruzi posvetio pjesmu, a to je bila upravo Nada. Posvetio joj je pjesmu “Nado, Nado”, a sam stihovi pjesme – “Bolje da te nisam sreo/Bolje da sam umro, da sam ugledao tvoje plave oči/Ono more plavo, sve je bilo lažno” – dovoljno govore koliko je Toma volio Nadu te koliko ga je razvod pogodio.

Suze lio

Njegov brat Novica Zdravković svojevremeno je otkrio koliko mu je taj razvod teško pao.

– Bio je izuzetno emotivan i teško je podnosio ljubavne rastanke. Sjećam se, kada se razveo od treće žene, Nade, deset dana bio je van sebe. Mnogo je suza proliveno dok nije nastala pjesma “Nado, Nado”. Eto, takav je bio moj Toma – ispričao je Novica.

 

Poznati

Posveta rodnom gradu: Kemal Hasić pjeva o Sarajevu

Published

on

Posveta rodnom gradu: Kemal Hasić pjeva o Sarajevu

Poznati sarajevski izvođač Kemal Hasić donosi nam novu pjesmu pod nazivom “Sarajevo,” koja slavi ljepotu i energiju glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Vesela pjesma

Ova vesela pjesma, sa stihovima poput “Vodio me put života često s kraja na kraj svijeta, al’ je lažna ta ljepota, ne miriše sve što cvjeta“ prenosi radost i ponos prema rodnom gradu.

Autor muzike, teksta i aranžmana je Dilvad Felić Dado, renomirani bosanskohercegovački autor iz Bihaća, poznat po svojim mnogobrojnim hitovima. Dado je kroz svoju Produkciju “Digital Studio Dado Music” u Bihaću još jednom pokazao svoj neosporni talent i umijeće stvaranja muzike koja osvaja srca publike.

Kemal Hasić, svojim neprikosnovenim glasom, savršeno je interpretirao ovu pjesmu, donoseći joj autentičnost. Hasić je jedan od rijetkih izvođača koji može ovako iskreno i emotivno prenijeti ljepotu i duh Sarajeva, čime će ova pjesma postati prava himna grada.

– Prilikom stvaranja pjesme “Sarajevo” inspiraciju sam crpio iz duboke ljubavi prema glavnom gradu. Kao pjesnik i kompozitor htio sam prenijeti ljepotu, energiju i jedinstveni duh Sarajeva kroz muziku i stihove. Ova pjesma je posveta svim ljudima koji nose Sarajevo u srcu. Ma, gdje god da se nalazili, kao i svim ljudima dobre volje širom svijeta.

Izuzetno mi je drago što je moj dragi prijatelj Kemal Hasić svojim glasom uspio donijeti ovu predivnu pjesmu na način koji je istinski osjetljiv i radostan. Hvala kolegama muzičarima i svima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji. Saradnja sa mojim Kemom mi je uvijek pravo zadovoljstvo. Tako i na ovoj pjesmi. A naravno veliko hvala timu Hayat Production i svima koji su podržali ovaj projekat – istakao je Dilvad.

Emotivna priča

Hayat Production, poznata po svojoj dugogodišnjoj saradnji sa oba ova umjetnika, nije mogla da ne stane iza ovako sjajnog projekta.

Kadrovi spota, snimljeni u Sarajevu, dodatno su upotpunili emotivnu priču pjesme, prikazujući prelijepe dijelove grada, ulice i znamenitosti. Video je urađen u saradnji sa Anisom Mujanovićem, čime je vizuelni dojam podignut na još viši nivo.

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending