Pratite nas

Dijaspora

Frajle i BGKO objavili spot: ISTA ZVIJEZDA VODILJA, I BOG KOME SE MOLIMO

Published

on

Frajle

Frajle i BGKO objavili spot: ISTA ZVIJEZDA VODILJA, I BOG KOME SE MOLIMO

Frajle, jedan od najpopularnijih ženskih vokalnih sastava na ovim prostorima, poznate po svojoj izuzetnoj interpretaciji pjesama sa Balkana, udružile su snage sa Barcelona Gipsy balKan Orchestra (BGKO), internacionalnim sastavom čije je muzičko naslijeđe prožeto
različitim kulturama.

Pjesma je snimljena početkom 2022. godine, a njome su se predstavili na muzičkom festivalu „Pjesma za Evroviziju 2023“, izboru za srpskog predstavnika na „Eurosongu“. Autori su Nevena Buča i Nataša Mihajlović, a sve tri “frajle“ su je otpjevale u
prepoznatljivom stilu.

Ivan Kovačević, iz benda BGKO, je radio aranžman.

“Neka, neka” je kompozicija koja donosi spoj karakterističnog vokalnog izraza Frajli, sa virtuoznošću i dinamikom BGKO. Ova numera predstavlja omaž tradicionalnim zvucima Balkana, obogaćenim savremenim pristupom i svježinom.

Ističu se i violina i duh Vojvodine, a ono što je dodatno čini jedinstvenom je činjenica da su je svirali muzičari iz cijele Evrope –
iz Grčke, Francuske, Španije i Srbije.

Ovaj singl je plod kreativne sinergije između dvije grupe koje dijele strast prema muzici i istraživanju različitih zvukova. Ivan Kovačević nije krio oduševljenje kada je izjavio:

– Jedan od najlepših momenata za nas je uvijek bio kada svoja dijela možemo da podijelimo sa drugim umjetnicima. Ta razmjena je srž svega onoga što smo bili i što ćemo zauvijek ostati.  Frajle su naš alter-ego, slika u ogledalu, glava i pismo.  Frajle i BGKO su ista zvijezda vodilja, ista potreba, isti bog kome se molimo… za punu dušu, uz pjesmu, bez predaha…

Tekst: Slavica Danilović (Naj portal)
Foto: E-PLAY (http://www.eplaymusic.com)

 

Dijaspora

Bosanka Munevera je najljepša penzionerka Njemačke

Published

on

Nelly i Gorana

Bosanka Munevera je najljepša penzionerka Njemačke

Nekadašnju najljepšu gospođu Njemačke za 2019. i 2021. godinu Bosanku Muneveru/ Nelly Sigmann, koja je prošla životni pakao, a opet je zahvaljujući njenoj hrabrosti istrajala i stala na svoje noge, sreli smo u Frankfurtu.

Gala dešavanje

I to na gala dešavanju „Fashion Guide Magazin“. Bila je to noć mode i slikarstva. Munevera ili Nelly živi s novom porodicom u Štutgartu, a kako se iz pakla vratila na velika životna vrata, pričala nam je u intervjuu  kojeg ćemo objaviti narednih dana.

– Radujem se životu, radujem se svakom novom danu, radujem se poštenim i iskrenim ljudima. Ma, radujem se svakoj životnoj sitnici. Nakon što sam objavila svoju prvu knjigu u kojoj sam opisala pakao života kojeg sam proživjela, a koja je naišla na odličan prijem kod čitalačke publike, uveliko radim na drugoj knjizi. Promocija će krenuti od mjeseca septembra.

– Naravno i parfemi s mojim imenom za žene i muškarce jako dobro kotiraju na tržištu. Jednostavno, nakon pakla s bivšim suprugom, koji je pokušao da me ubije kada sam bila u devetom mjesecu trudnoće, pa mog privikavanja na novi život, sve je to mnogo utjecalo na mene. Ali, znate kako se kaže, mi Bosanke smo jake, izuzetno jake žene i ne predajemo se tako lako – rekla nam je Munevera.

Tu večer sreli smo i nekadašnju voditeljicu Pink televizije Goranu Šešlija, koja danas sa porodicom živi u Njemačkoj. Tu je bila i uspješna poslovna žena Rabija Pramenković Mösinger….

Za muzički dio bila je zadužena mlada pjevačica džeza i svinga Melissa Kros iz Zagreba.

Na rođendan

Nesumnjivo je da je tu večer u Frakfurtu na večeri mode i stvaralaštva najupečatljivija bila Munevera. Otkrila nam je da je tačno na svoj rođendan postala i penzionerka, u 49. godini života.

Penziju je dobila zbog fizičkog i psihičkog maltretiranja njenog bivšeg supruga, koji je joj je svojevremeno napravio pakao od života.

S pravom se može reći da je ova Bosanka najljepša i najatraktivnija penizonerka u Njemačkoj.

Bato Šišić (Naj portal)

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending