Pratite nas

Info

Oglasila se Općina Centar: NE UZIMAMO PAŠIĆU STAN, ALI ZA KIRIJU DUGUJE 184.000 KM!

Published

on

Nakon što je bivši fudbaler i član šampionske ekipe FK Sarajevo Predrag Pašić uputio pismo medijima u kojem navodi da će on i njegova supruga zbog sudskog postupka koji je vođen bez njegovog znanja biti izbačeni na ulicu, a da će njegovu imovinu oduzeti Općina Centar, oglasili su se iz ove sarajevske Općine. Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti, uz opasku da “neko opasno muti”.

Općina Centar Sarajevo raspolaže poslovnim prostorom u uici Koševo 14, površine od 115 kvadratnih metara. Navedeni prostor od 1991. godine bez pravnog osnova koristi Predrag Pašić, navodi se u saopćenju i pojašnjava:

Općina Centar Sarajevo je u skladu sa pravima i obavezama utvrđenim zakonom pozvala Predraga Pašića na preugovaranje zakupa predmetnih poslovnih prostorija na šta se imenovani nije odazvao, već je prema informacijama kojima Općina raspolaže pokrenuo tužbu protiv Alkalaj Morica, izvornog vlasnika, radi utvrđivanja prava vlasništva putem dospjelosti.

S obzirom na navedeno, Općina se uključila u postupak.

Pravomoćnom i izvršnom presudom Općinskog suda u Sarajevu tuženi Predrag Pašić je dužan Općini Centar kao tužitelju predati u posjed poslovne prostorije koje se nalaze u ulici Koševo 14.

S obzirom na to da Predrag Pašić nije izmirivao obaveze prema Općini, presudom je obavezan da isplati iznos od 184 hiljade maraka. Naglašavamo, da je Predrag Pašić sve vrijeme neovlašteno navedene poslovne prostorije izdavao u podzakup trećim licima, te da je i u presudi Općinskog suda u Sarajevu navedeno da se na ovaj način imenovani neosnovano bogatio. Prema dokumentaciji koju Općina ima u posjedu, Predrag Pašić je navedene poslovne prostorije koje je, naglašavamo, bespravno koristio, izdavao u zakup po mjesečnoj cijeni od 2.500 KM.

Uzimajući u obzir doprinos Predraga Pašića u razvoju sporta i promociji Bosne i Hercegovine u svijetu, načelnik Nedžad Ajnadžić je u želji da se iznađe najbolje moguće rješenje za prevazilaženje ove situacije upriličio razgovor sa Pašićem u Općini Centar u vezi sa ovim pitanjem. Nažalost, Pašić je ostao pri svojim svojim stavovima da nema obaveza prema Općini Centar, te da će svoja prava tražiti putem suda.

Kada je u pitanju stan Pašića, površine 67 kvadratnih metara čiji je stvarni vlasnik, napominjemo da je Pravobranilaštvo Općinskom sudu podnijelo prijedlog za izvršenje presude na navedenoj nekretnini, ali nikakve radnje u ovom izvršnom postupku još nisu poduzete.

Dakle, Općina Centar Sarajevo nema namjeru Pašiću oduzeti krov nad glavom, ali s obzirom na dugovanja koja su presuđena, a u skladu sa pozitivinim zakonskim propisima, ovaj slučaj mora biti priveden kraju na način da se ispoštuju sve zakonske obaveze i sudske odluke, a imenovani je dužan kao i svaki drugi građanin da u skladu sa obavezama utvrđenim sudskom presudom te obaveze na odgovarajući način i izvrši.

U ime “Allahu rabi, pa ko ugrabi”: LEGENDU SARAJEVA PREDRAGA PAŠIĆA IZBACUJU IZ STANA KOJEG SU MU DODIJELILE BIVŠE VLASTI

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending