Pratite nas

Zanimljivosti

“Kids&Teens Fashion Day“ u Sarajevu oduševio najmlađe koji su donirali garderobu za vršnjake iz SOS Dječija sela BiH

Published

on

“Kids&Teens Fashion Day“ u Sarajevu oduševio najmlađe koji su donirali garderobu za vršnjake iz SOS Dječija sela BiH

Ljubitelji mode iz naše zemlje, ali i iz regiona posljednjih dana okupili su se u glavnom gradu BiH na “Leda BH Fashion Weeku Sarajevo Live & Digital” (BHFWSA).

Modne ikone

Kao najveći modni događaj u Bosni i Hercegovini, BH Fashion Week Sarajevo se neprestano razvija, predstavljajući etablirane BH modne ikone, a istovremeno promovirajući talente u usponu.

Na “Leda BH Fashion Weeku Sarajevo Live & Digital”, koji se održava do 25. juna, publika uživa u predstavljanju više od 45 afirmiranih i neafirmiranih dizajnera bosanskohercegovačke modne scene, ali i nekoliko inozemnih modnih brendova.

U sklopu ovog jedinstvenog modnog događaja po prvi put je održan “Kids&Teens Fashion Day”. Vrhunski modni događaj za najmlađe i najslađe.

Ljubitelji mode su istinski uživali u ekskluzivnom prostoru poslovnog objekta “Galerija Tower”.

Dan mode i stila

Dan mode i stila bio je posvećen djeci i roditeljima ljubiteljima lijepog, modernog i kvalitetnog stila i načina života.

– U sklopu “Kids&Teens Fashion Daya” održane su revije modnih brendova “Pands Kids”, “Lego Store”, “Alma design by A”, “Fisher Price”, “Barbie” i “Asja Design”… Djeca su uživala u “Pez” bombonama, “Quickie” kroasanima, družila se sa maskotom igraone “Play korner” i fotografisala se sa “Barbie”.

“Kids&Teens Fashion Day” bit će održavan kao sastavni dio ovog i svih narednih BHFWSA. Njegov cilj je da se našim najmlađim i njihovim roditeljima, po ugledu na svjetske trendove, obezbijedi učestvovanje na najvišem profesionalnom nivou u praćenju novih modnih trendova.

Humanitarni karakter

Ovim projektom BHFWSA želi podržati dječiji modni dizajn, kao i proizvodnju i plasman dječijih proizvoda na bh. tržište – kaže Alma Musliović, direktorica modne agencije “NovamaS” i jedna od organizatorica “Kids&Teens Fashion Daya”.

“Kids&Teens Fashion Day” imao je i humanitarni karakter i najmlađi su za vršnjake iz SOS Dječija sela BiH donirali second hand odjeću.

 

Zanimljivosti

(VIDEO) Otac i sin vozili se čamcem i vidjeli morskog psa: Pogledajte psinu od šest metara

Published

on

(VIDEO) Otac i sin vozili se čamcem i vidjeli morskog psa

Otac i sin, Frank i Mike Pitten, koji ljetuju u gradiću Scituate, u SAD-u, su se vozili čamcem kada je ispod njih prošla velika bijela psina.

Obojica su ostali zapanjeni, a nevjerojatni trenutak uhvatili su na kameri. U intervjuu za NBC 10 Boston progovorili su o svom iskustvu.

– Pogledao sam Michaela i rekao mu: ‘Znaš, ovo je jedan od onih trenutaka koji se događaju samo jednom u životu – izjavio je Frank.

Dvojac je uz obalu tražio lešinu grbavog kita, koja je viđena u zaljevu Cape Cod.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Pitten (@mikepitten)

Budući da su uz obalu Massachusettsa nedavno viđeni morski psi, nadali su se da će ih pronaći uz lešinu, ali nisu očekivali da će doći licem u lice s tako velikim morskim psom jer su od obale bili udaljeni samo oko 9.5 kilometara.

U intervjuu su rekli da je njihov čamac nešto veći od osam metara, a velika bijela psina, koja je plivala pored njih, imala je oko šest metara.

– Obojica smo se složili da je to možda najbolja stvar koju smo ikada vidjeli – rekao je Frank.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending