Pratite nas

Izdvojeno

Objavljen konkurs za izbor pjesama i izvođača za učešće na Festivalu narodne muzike “Ilidža 2024”

Published

on

Objavljen konkurs za učešće na Festivalu narodne muzike “Ilidža 2024”

BHRT objavljuje konkurs za izbor pjesama i izvođača (uključujući muzičke grupe) za učešće na Festivalu narodne muzike “Ilidža 2024”. Festival će se održati 27. i 28. augusta 2024. godine.

Na konkurs se šalju originalne, neobjavljene i neizvođene pjesme pisane na jednom od službenih jezika u BiH. A maksimalno trajanje je četiri minute.

Produkciju svih odabranih kompozicija (snimanje nastupa i pripremu materijala za kasnija emitovanja ili korištenje u bilo koje dogovorene svrhe) realizuje BHRT koji podnosiocima prijava odabranih kompozicija garantuje učešće u jednoj od večeri festivala, direktan televizijski i radio prenos i predstavljanje na press konferenciji Festivala.

Pravo učešća na konkursu imaju podnosioci prijava iz cijelog svijeta.

Kompozicije slati na e-mail adresu: mpbhrt@gmail.com u mp3 formatu u demo verziji. Uz kompoziciju je potrebno priložiti kratku biografiju izvođača i autora sa fotografijama te prijedlog za izbor aranžera.

Krajnji rok za prijavu kompozicija je 17. juni 2024. godine. Selekciona komisija Festivala sve podnosioce prijava informisat će o tome da li je njihova kompozicija prihvaćena najkasnije do 21. juna 2024. godine.

 

Izdvojeno

Otkriven uzrok smrti dugogodišnje partnerke Klinta Istvuda

Published

on

Otkriven uzrok smrti dugogodišnje partnerke Klinta Istvuda

Partnerka Klinta Istvuda, Kristina Sandera, preminula je 18. jula u 61. godini.

Kako prenosi New York Post, Kristina Sandera je preminula od posljedica srčanog udara.

Kao neposredan uzrok smrti se navodi srčana aritmija, a aterosklerotična kardiovaskularna bolest se navodi kao dodatno stanje koje je dovelo do njene smrti.

Podsjetimo, vijest o Kristininoj smrti je potvrdio Klint Istvud. Ovaj par je bio u vezi od 2014. godine, a Istvud je stariji od Kristine čak 33 godine.

– Kristina je bila ljupka, brižna žena i jako će mi nedostajati – rekao je 94-godišnji glumac.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending