Pratite nas

Izdvojeno

Mustafa Omerika oživio hit Šerifa Konjevića: „Najljepša si kada lažeš“

Published

on

Mustafa Omerika oživio hit Šerifa Konjevića: „Najljepša si kada lažeš“

Harizmatični Mostarac, Mustafa Omerika, kojeg javnost prepoznaje po jedinstvenoj boji glasa i takmičenjima u domaćim i regionalnim šou programima, premijerno predstavlja svoj najnoviji cover.  Veliki narodni hit u orginalnoj izvedbi maestralnog Šerifa Konjevića.

Inače, tekst pjesme „Najljepša si kada lažeš“ napisao je jedinstveni Fahrudin Pecikoza. Muziku i aranžman Suad Jukić- Šule, jedan od najpoznatijih autora u regionu.

Pjesma je snimljena u studiju Hayat produkcije, a za mix i mastering bio je zadužen producent Arel Češljar.

U realizaciji covera sudjelovali su: Mejdi Sulejmani – gitara, Tarik Češljar na bubnjevima, klarinetista Meho Radoović i talentovani Sandro Kršlak – harmonika. Klavijature i programiranje uradio je Arel Češljar, dok je Mensura Bajraktarević dodala najlepši začin svojim bek vokalom, a sve to pod izdavačkom palicom Hayat Produkcije.

Podsjećamo, Mustafu Omeriku pamtimo iz najpoznatijeg muzičkog takmičenja ZMBT, gdje je dospio do finala. Nastavio je da se bavi muzikom, njegujući sevdah i lijepu narodnu pjesmu, što pokazuje i ovaj odabir pjesme. Ovo je jedno od prvih ostvarenja Mustafe Omerike ove godine, a uskoro ulazi u studio sa novim projektima.

 

 

Izdvojeno

Pjevačica zatekla muža u krevetu sa drugom: ‘LJUBAVNICU SAM GOLU IZBACILA NAPOLJE’

Published

on

Pjevačica zatekla muža u krevetu sa drugom: ‘LJUBAVNICU SAM GOLU IZBACILA NAPOLJE’

Pjevačica Lepa Lukić čak četiri puta se udavala, a naročito je bilo bolno kada je doživjela prevaru.

Poslije braka sa Tomom Lukićem, sa kojim je, kako je sama pričala, proživjela pakao zbog njegove ljubomore, pjevačica se 1977. godine udala za tada uspješnog estradnog menadžera Vladimira Perovića.

Oni su bili sedam godina u braku, sve dok muža nije uhvatila u preljubi.

Vlada je prevario Lepu u njihovom porodičnom domu, a odmah poslije toga su okončali bračnu zajednicu.

– Rekla sam da idem na deset dana u inostranstvo da pjevam. Odvezao me je do aerodroma. Cmok, cmok. Ja, kao bajagi, odem, ali sam se vratila iste večeri. Zatekla sam ih kada su se raspremili u spavaćoj sobi. Nju sam izbacila napolje onako gologuzu! Molila me da joj dam odjeću, a ja joj nisam dala. Poslije sam joj bacila garderobu niz stepenice i otjerala je napolje – ispričala je pjevačica u jednom intervjuu.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Međutim, budući da je on danas u braku sa Suzanom Perović, mnogi su pomišljali da je kraljicu narodne muzike prevario upravo sa njom.

Suzana je nedavno govorila o ovome i otkrila da li je u pitanju ona ili neka druga ženska osoba.

– Naopako! Kao prvo, ja sam i dalje u braku sa njim… Kako i zašto i zbog čega, to je samo moja stvar. Mi smo izloženi javnosti, tako da ljudi prave špekulacije na razne načine – rekla je Suzana.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending