Pratite nas

Izdvojeno

Spektakularno otvorenje Evropskog rafting prvenstva u Konjicu

Published

on

Konjic, 11. juni 2024. – Evropsko rafting prvenstvo u Konjicu svečano je otvoreno sinoć. Uz veličanstven defile država učesnica i nadahnjujuće govore.

Svečani defile

Ovaj prestižni događaj, organizovan od strane River Guide rafting kluba uz podršku hotela Garden City Konjic, odobrenje Svjetske rafting federacije (WRF) i pod pokroviteljstvom Grada Konjica, okupio je učesnike iz 12 evropskih zemalja.

Ceremonija je započela svečanim defileom, gdje su se timovi iz 12 zemalja spustili Neretvom pred publikom i visokim zvaničnicima koji su većeras bili u Konjicu. Više od 130 učesnika ponosno je predstavilo svoje zemlje, a Konjic je zasjao u punom sjaju dok su se mještani i gosti divili svečanom prizoru.

Gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić, obratio se prisutnima, ističući važnost ovog događaja za lokalnu zajednicu i zahvalivši svim organizatorima i učesnicima na njihovom trudu.

Sportski duh

– S ponosom mogu reći da grad Konjic podržava sve pozitivne priče koje doprinose razvoju našeg Konjica i naše domovine BiH, kakvom smatram i ovo takmičenje. Mi Konjičani volimo reći da smo najbolji u raftingu, neka na ovom takmičenju koje će se nadam se proteći u sportskom duhu, pobjede najbolji – poručio je Ćatić.

Poseban govor održao je i premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić.

– Pored prirodnih bogatstava i gastronomskih specijaliteta, siguran sam da će Konjičanke i Konjičani pokazati svoje širokogrudnost i gostoprimstvo. Čast mi je što otvaram ovakvo veliko takmičenje u posebnom gradu za mene. Ovo je sjajna prilika za promociju grada, sporta i zajedništva – poručio je Nikšić.

Nakon inspirativnih govora, publika je uživala u kulturno-umjetničkom programu, koji je dodatno obogatio svečanu atmosferu otvorenja.

Evropsko rafting prvenstvo u Konjicu traje do 15. juna 2024. godine. Takmičenje obuhvata tri utrke: Slalom utrku, RX utrku i Spust utrku. Posebno se ističu noćne utrke koje će se po prvi put održati na rijeci Neretvi. Organizatori pozivaju sve ljubitelje adrenalinskih sportova da dođu u Džajića buk i podrže svoje favorite.

Više informacija

Više informacija o događaju možete pronaći na našoj web stranici www.raftingbih.ba kao i na društvenim mrežama prvenstva.

Dobrodošli u Konjic i uživajte u vrhunskom raftingu!

 

Izdvojeno

Tošu Proeskog otkrio je otac ove poznate pjevačice

Published

on

Tošu Proeskog otkrio je otac ove poznate pjevačice

Gostujući u jednoj televizijskoj emisiji pjevačica Tijana Dapčević otkrila je tajnu.

Naime, ona se dotaknula svog tragično preminulog prijatelja i kolege Toše Proeskog. Ispričala je detalj koji javnost dosad nije znala.

Kako je objasnila, Tošu je u muzičkoj školi zapazio njen otac dok je svirao klarinet. Kako je istaknula Tijana, njen tata je čuo tada i kako Toše pjeva i odmah je reagirao.

– Ma kakav klarinet, on je pjevač, on treba pjevati, poslušajte me – prisjetila se Tijana i dodala:

Kurir

Kurir

– Moj tata je to priopćio i Tošinom ocu i tako je sve počelo, nakon toga je sve povijest – istaknula je nedavno Tijana.

Ona je svojevremeno govorila koliko se ljutila na pjevača što je krenuo put estrade i odustao od akademije.

Podsjetimo, Toše Proeski je imao samo 26 godina kada je tragično nastradao u prometnoj nesreći koja se dogodila na autocesti u Hrvatskoj.

Njegov odlazak teško su prihvatili gotovo svi, počevši od obitelji, do prijatelja, kolega, ali i fanova koji i danas uživaju u njegovim pjesama.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending