Pratite nas

Poznati

Mikrofon, lješnjaci, migranti: ALEN ISLAMOVIĆ RASISTIČKIM PORUKAMA NAJAVIO OSTANAK NA POZORNICI!

Published

on

O Alemu Islamoviću se sve zna. Bio je posljednji pjevač legendarnog Bijelog dugmeta, a publika ga pamti po hitu “Motori” kojeg je otpjevao u bendu “Divlje jagode”. U solo karijeri imao je solidne uspjehe, a možda najveći sa folkerkom Indirom Radić. Pogađate, riječ je o duet pjesmi “Lopov”.

Živi na dvije adrese; jedna je u Zagrebu, druga u rodnom Bihaću. Javnosti je sve do nedavno bilo nepoznato da u rodnom Bihaću ima čak tri plantaže i jedan je od većih uzgajivača lješnjaka u cijeloj Bosni i Hercegovini. Nazvao ih je “Lješnjak s Une”.

Kaže kako je to ostvarenje njegova sna kojemu je pripomogla i njegova dugogodišnja supruga Marjana, žena s kojom je u ljubavi još od srednjoškolskih dana i s kojom ima dvije kćeri.

Samo nekoliko desetaka metara od plantaže biserno je čista rijeka Una pa se Alen i njegovi gosti redovno i okupaju, a onda na plantaži otvore koju bocu vina i iznesu domaće suhomesnate proizvode. Sasvim dovoljno za idealan provod.

Ali, eto taj rahatluk mu remete migranti. Zbog njih je odlučio da se politički angažuje. Navodno su fizički napali njegov bend, a i “okupirali” su Bihać i krajinu.

“Grad treba biti slobodan, bez migranata, a s turistima. Ovo je sada grad crnila, muke, straha i to je nepodnošljivo – objavio je na svom FB profile, a i dijelio izjave po medijima pjevač.Neki su ih okarakterisali kao rasističke. Drugi su, pak, primijetili da bi Alenu bilo bolje da se bavi problemima odlazaka njegovih zemljaka u svijet, te da je poželjnije zaustaviti te migracije, od ovih izazvanih “projektima viših sila”.

Poznato je da migranti ne žele da ostanu u BiH, nego i po cijenu vlastitog života pokušavaju da se preko čelične Hrvatske dokopaju EU. Bez obzira na ove činjenice, Alen u migrantima vidi šansu za uspjeh na političkoj pozornici, pa kaže:

“Vlada strah od migranata. Kad prolazim svojom ulicom i vidim njih pet, osjetim strah. Ne znam hoće li me napasti, opljačkati… U Bihaću nema pasa lutalica, građani su napravili akciju i sve su ih udomili, čuvaju ih u svojim baštama. Na svojoj plantaži imam nekoliko pasa koje hranim, oni čuvaju posjed. A mnogima su uništene vikendice, bašte, sve je počupano…”, priča Islamović.

Ogorčen je i činjenicom da migranti ostavljaju svoj “pečat” na ulicama Bihaća, pa grad prikazuju na ružan način: “Njihovi štrikovi za sušenje veša su razapeti u centru grada. Najveća veš-mašina na svijetu je rijeka Una”.

Poručuje kako će zasukati rukave i “očistiti Bihać” od migranata! Neće pendrekom, ali hoće galamom na političkoj pozornici. Šta ćete? Čovjek voli mikrofon i pozornicu!

 

Poznati

Šejla zapušila usta kritičarima: PRIJE GRANDA ME ČETIRI MJESECA NIKO NIJE ZVAO

Published

on

Šejla zapušila usta kritičarima: PRIJE GRANDA ME ČETIRI MJESECA NIKO NIJE ZVAO

Mnogi su savjetovali Šejli Zonić da se ne prijavljuje u takmičenje “Zvezde Granda”, kao i da se ne pojavljuje u Grand produkciji.

Danas, kao četvrtifinalista 17. sezone i prvi favorit za pobjedu, ima dovoljno dokaza da im pošalje pozdrav.

– Neće prepoznati tvoje vokalne sposobnosti i tvoj kvalitet, ponižavaće te komentarima. Tamo se neće prepoznati da si akademski obrazovan muzičar, niti da si nastupala po cijelom svijetu, tebi ne treba Grand… I šta sve ne – prisjetila se Šejla nekih komentara.

A šta se zapravo desilo?

– Da nisam otišla na Grand i dalje bi za mene znao samo mali broj ljudi. To dokazuje činjenica da sam, nakon odlaska iz Divanhane, za četiri mjeseca, uključujući i čitavo ljeto, imala NULA upita za nastupe. Samo vas molim da me više ne pitate zašto sam se prijavila za Grand jer sada imam upita za nastupe toliko da fizički ne mogu stići najmanje 50 odsto i napokon imam priliku da gradim karijeru – zapušila je Šejla usta kritičarima i objavila snimak na kom vidimo da Snežana Đurišić komentariše kako je Šejla za nju već pobjednica.

– Hvala svima na podršci i šaljem samo ljubav! VOLIM VAS – napisala je Šejla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending