Pratite nas

Kućni ljubimci

LIJEČILA JE KURKUMOM: Potpuno bijela mačka postala Pikaču, ali više name gljivice!

Published

on

Ljubiteljica mačaka Thammapa Supamas iz Tajlanda slučajno je svoju mačku pretvorila u Pikachua kad je primijenila kurkumu za liječenje gljivične infekcije.

Supamas je bila zabrinuta zbog infekcije svoje mačke pa je pitala svoju majku za savjet. Ona joj je predložila kurkumu, indijski začin i ljekovitu biljku koji se koristi za liječenje infekcija.

,, Moja mačka Ka-Pwong je imala gljivice. Učinili smo sve da je izliječimo, ali ništa nije uspjelo. Tada je moja mama došla na ideju da pokušamo s kurkumom. Isprva smo je primijenili samo na području gdje je imala lišajeve, ali kako je ostalo dosta, odlučili smo obojiti cijelo tijelo kako bismo spriječili moguće buduća gljivična oboljenja.”, ispričala je Supamas.

Međutim, kada su ovaj indijski začin primijenili na izrazito bijelu dlaku ove mačke, ona je odmah požutjela. Pravi problem se pojavio kada su pokušali isprati boju, jer se boja nije skidala.

Kako joj je cijelo tijelo bilo prekriveno kurkumom kako bi spriječile širenje infekcije, mačka se pretvorila u žuto stvorenje. Sada liči na Pikačhu iz animirane serije Pokemon.

,,Moja mačka možda ni ne zna da je sad žuta. Mačka je vesela i jede kao i obično.”, rekla je Supamas koja je dodala da je kurkuma pomogla izliječiti infekciju.

Međutim, liječenje se ne smije ponavljati bez savjetovanja s veterinarom. Supamas kaže da se nada da će boja izblijediti tokom tri mjeseca i da će joj se krzno promijeniti. (Naj portal)

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending