Pratite nas

Kućni ljubimci

Prati ih 95.000 ljudi: PRIJATELJSTVO ZLATNOG RETRIVERA I MAČKE

Published

on

Zlatni retriver Samson i škotski fold Cleo nerazdvojni su. Vlasnici Lea i Eric Hendey iz San Francisca su udomili mačića starog osam nedjelja i ona se odmah vezala za dvogodišnjeg psa. Dva mjeseca kasnije, senzacija su na Instagramu zbog svog neobičnog prijateljstva.

“Samson se oduvijek ponašao nalik mački. Bio je rezerviran u interakciji sa životinjama i ljudima i šalili smo se da je mačka zarobljena u tijelu psa. Čim smo donijeli mačku u kuću, počeo je o njoj brinuti – ispričala je Lea.

Cleo i Samson skupa plaču i igraju se. Vole naći mjesto na suncu i zajedno odmarati..

“Samson joj liže lice nakon jela kako bi je očistio. Ponekad joj nosi igračke i pokušava je oraspoložiti ako je loše volje – dodaje Lea.
Ovaj par na Instagramu prati 94,5 hiljada ljudi. (Naj portal/Foto: Instagram).

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending