Pratite nas

Info

Krajiški imam Haris Islamčević o maskama i Kur’anu: JA SAM HODŽA, NISAM BARMEN!

Published

on

Poruka ili savjet Harisa Islamčevića, imama iz Sanskog Mosta, koju je plasirao na društvenim mrežama postala je glavna tema na internet. On je naglasio da je stroga obaveza nositi maske u džamiju.

“Na ulazu u džamiju je jasno istaknuto kako je zabranjeno-haram ulaziti bez maske, ali opet najmanje trećina prisutnih ne pridržavaju se instrukcija i upozorenja. Pitam se, znaju li što čine? – napisao je Islamčević, te dodao da je poštovanje instrukcija nadležnih stroga obaveza pravovjernih.

Nakon ovog statusa uslijedili su brojni komentari i pitanja. Jedno se odnosilo na kafane i maske, pa je imam odgovorio na Twitteru:

“Objavim na FB u vezi zabrane ulaska bez maski u džamiju, odmah komentari tipa: što ne govorite za kafane, kako je tamo haos, i niko se ne pridržava instrukcija. Helou, ja sam hodža, nisam barmen”.

Pitali su ga i gdje se to u Kur’anu spominje nošenje maski, pa je i za to imao odgovor. Evo šta je odgovorio:

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending