Pratite nas

Info

KORONU SU NAM NAJAVILI 2003. U TV SERIJI, ALI…

Published

on

Novi virus koji potiče iz Kine i izaziva teške respiratorne probleme, liječi se hlorokinom, zaustavlja karantinom, a svi nose maske. To je scenario 14. epizode druge sezone američke serije “Dead zone” iz 2003. godine koja neodoljivo podsjeća na pandemiju virusa korona.

Zbog neodoljive sličnosti sa trenutnom pandemijom virusa korona, serija od prije 17 godina kruži internetom, objavio je “Frans 24”.

Glumci u seriji govore o virusu koji nalikuje virusu korona, izazivaču SARS-a, a da bi izbjegli širenje zaraze, oboljeli ostaju u dugotrajnom karantinu.

Frapantna sličnost sa pandemijom virusa SARS kov-2, ali i to što su autori pogodili redoslijed današnjih događaja, za mnoge je misterija bez objašnjenja.

Glavni glumac Entoni Majkl Hal u seriji ima vizije koje predskazuju budućnost. On vidi djecu u školi koja sva budu zaražena, pa moli gradonačelnika da školu stavi u karantin.

Lokalni zdravstveni zvaničnik pokušava da shvati odakle virus može da potiče i nagađa da su ga donijeli ljudi koji su doputovali iz Kine. Takođe, kaže da će biti potrebni mjeseci da se nađe lijek ili otkrije porijeklo virusa.

Osim što je škola u seriji stavljena u karantin, govori se i o nošenju maski.

Scenaristkinja Džil Elen Blotevogel kaže da je tu epizodu napisala poslije puno istraživanja.
Između ostalog, saznala je i da je osoba koja je bila zaražena malarijom i virusom korona ozdravila kad je koristila hlorokin, lijek protiv malarije.

U vrijeme snimanja serije, vladao je takođe jedan virus korona, poznat kao SARS, od kog je preminulo 747 ljudi, većinom u Aziji.

Ona je navela da je scenario bio utemeljen na stvarnim slučajevima zaraze koji su se tada događali. Međutim, zbog protoka vremena, nije mogla tačno da se sjeti konkretnih slučajeva.

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending