Pratite nas

Zanimljivosti

Kad strasti ponestane: IGRAJTE ČOVJEČE NE LJUTI SE GOLO*UZI, SREDITE FRIZURU I GORE I DOLE….

Published

on

U dugoročnoj vezi ili braku seks s vremenom može postati dosadan, no ne treba puno da biste se vratili u ‘divlje vode’ Evo nekoliko savjeta za to da ponovo oživite strast i uživate u zajedništvu

Ako vam je seks u vezi ili braku postao dosadan, puno je toga što možete učiniti da se to promijeni. I nemojte samo odmahnuti rukom i reći neka se on/ona potrudi, jer promjene u seksualni život ne uvodite samo zbog partnera,. već zbog – zajedničkog užitka. Dakle: Ako uspijete ponovo probuditi njegovu strast, sve su šanse da ćete se naći u situaciji da navaljuje češće i sa više stila, što može biti ugodno i vama.

Riječ je o promjenama za koje taista nije potrebno puno: Pronađite neki izazovni komad odjeće koji dugo niste nosili, razmislite o ulogama u koje biste se mogli uživjeti i o tome gdje nabaviti odjeću i alat, ili se okrenite onome što provjereno ‘pali’: povezima, finim mirisnim uljima i ugodnoj opuštajućoj masaži, uz igrice koje pale.Donosimo nekoliko prijedloga o tome kako začiniti seksualni život:

Preuzmite inicijativu!
Za bolji, drugačiji, češći i kvalitetniji seks pobrinite se sami, nemojte samo čekati da se dogodi. Dočekajte partnera već na ulazu u stan, pa prije nego što stigne pitati za ručak, stavite mu povez preko očiju i dopustite da vas istraži rukama. Poljupci i lagano grickanje pritom su dodatni plus, a ako slučajno proba reći da je gladan, to je dobra prilika za još bolju igru: Neka povez ostane na očima, a vi izaberite nešto fino što će polizati s vaših grudi.

Neka uživa ‘samo’ u pogledu
Ne dajte partneru da se oslobodi: Kravata i slična oprema idealni su kao materijal za to da ga vežete za krevet, ili stolicu, s kojih će morati gledati vaš zavodnički ples uz skidanje. Pustite neku dobru muziku i dopustite da vas ponese. Na taj ćete način vi preuzeti kontrolu nad odnosom, a partner se mora prepustiti i moliti za milost. Ovo bi iskustvo moglo produbiti vaše međusobno povjerenje, no pazite – naravno – da u kući tokom ove vježbe nema djece ili vaših roditelja.

Nek vas izlupa po guzi
Nakon što se partner vrati s posla ispričajte mu što sve niste stigli ili ste zaboravili napraviti. Niste skuhali ručak, oribali kupaonicu, ili završili posao, pa ćete i na večer morati sjesti pred kompjuter? Strašno! To su pravi razlozi da vas vaš muškarac nježno namlati po guzi, goloj, ili u bermudama – kako vam je drago. Dakle, prihvatite to da ste bili ‘zločesta curica’, kleknite na krevet i – izdržite. Takva pozicija mogla bi partnera dodatno uzbuditi zato što ima pregled nad vašim tijelom, a i sva kontrola je u njegovim rukama.

Masažom do kreveta ili kraja
Ako ste beskrajno umorni i čini vam se da nemate snage za seks, nemojte se držati seksa kao pijan plota. Posvetite se masaži, kako biste podigli nivo energije i probudili sva ćula. Ako ne ide, ne mora svaki put završiti seksom – lezite i naspavajte se. No, kada se probude čula, malo kome će biti do drijemanja. Posebno ako iskoristite neki losion za tijelo pobuđujućeg mirisa. dobar izbor je uzajamna masaža – treba samo pronaći pozu iz koje je to moguće. I pripazite: neka ulja ne smiju direktno na kožu, već ih treba pomiješati sa baznim uljem. I oprezno ih nanosite na intimno područje, kako ne biste pretjerali i izazvali iritaciju.

Nova frizura i gore i dole
Nova frizura uvijek doprinosi ženinom samopouzdanju, pa je najbolji dan za seks onaj nakon frizera. Ali, nemojte se zaustaviti samo na toj frizuri – uredite intimno područje drugačije nego inače. Velik broj žena tvrdi da je užitak veći ako nemaju dlaka, pa možda možete isprobati tzv. brazilsku depilaciju. Druga je mogućnost da partneru prepustite šišanje. Naravno, ne glave, jer ako vam pokvari šiške, to bi moglo biti nezgodno. Neobična predigra mogla bi unijeti novu dozu uzbuđenja u vezu, a i pomoći će izgradnji povjerenja. I tome da se od srca nasmijete.

Prisjetite se kako je to bilo nekad
Vratite se u prošlost i isprobajte seks u autu. Pretvarajte se da je jedno od vas u potpunosti neiskusno u seksu, a drugi neka mu daje lekcije. Budite precizni, jer želite da partner što bolje nauči aktivnost u kojoj se još ne snalazi: Naučite ga šta treba raditi s rukama, šta s usnama, kad krenuti rukom gore, kad dolje… Tako možete naučite što uzbuđuje i vas i vašeg partnera, a dosad možda niste znali. S vremenom ćete u tome biti sve bolji, a partner sve zadovoljniji.

Igre su uzbudljivije ako se igraju gole
Čak i igranje ‘Čovječe ne ljuti se’ ili igrice ‘Na slovo, na slovo…’ može biti uzbudljivo ako igrate goli. S pokerom na skidanje ne možete pogriješiti, ali ko kaže da vam za igranje ‘kaladonta’ treba odjeća? Na početku odredite pravila, tako da, na primjer, onaj ko gubi mora skinuti određeni komad odjeće, izvesti striptiz ili pružiti oralni seks dobitniku, a pobjednik na kraju dobiva sve što poželi, pa ćete vidjeti kuda vas to može odvesti, piše Reddit.

Zanimljivosti

I danas je magnet za medije: KAKO JE BRANKA DOVELA SINANA U SARAJEVO

Published

on

Branka i Sanja Marinković

I danas je magnet za medije: KAKO JE BRANKA DOVELA SINANA U SARAJEVO

Branka Sovrlić je u bivšoj državi važila za jednu od velikih estradnih ličnosti.

Sve naslovnice printanih medija, krasile su njeni atraktivne fotografije. I ne samo to! Njeni hitovi, su joj obezbijedili, realizaciju stotine, uspješnih samostalnih koncerata.

Branka je prva, održala, solistički nastup u ranom poratnom periodu. Otvorila je “vrata” na naše prostore, Sinanu Sakiću, koji je sa njom nastupio u sarajevskoj Skenderiji.

Ona je svaki, svoj hit, ovjekovječila video klipom.

Stoga, sa sigurnošću možemo kazati, Branka posjeduje najveći broj vlastitih spotova.

I danas se “rabe”, njene bezvremenske pjesme. A ona, i danas, predstavlja magnet za sve medije.

Tako je nedavno imala još jedno sjajno gostovanje na Pink televiziji, kod Sanje Marinković. Naravno, kao i uvijek veoma stilski dotjerana. Jasna Durić (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending