Pratite nas

Zanimljivosti

Treba provjeriti, kojim danom nije kod kuće: PETRU IZ BUSOVAČE “NIKAO” ZLATAN KAMEN TEŽAK POLA KILE

Published

on

Petar zvani Spartak balkanac iz Busovače, pored ekološkog uzgoja voća i povrća bavi se i otkrivanjem zlata i plemenitih metala, te minerala uz pomoć detektora.

Petar je studirao geologiju i kako kaže poznaje dobro razliku između plemenitih metala i onih koji nisu u toj grupi.

“Bavim se traganjem za mineralima, pa tako kod kuće imam kolekciju raznih plemenitih metala i kristala. Ljudi mi redovno dolaze, te žele kupiti ovo od mene, međutim ja to ne želim. Ovo je moja privatna kolekcija”, kaže Petar.

On ima i ekser za koji tvrdi da potiče iz rimskog perioda, a procjena njegove starosti je oko 2 hiljade godina, za koji su mu kako kaže također nudili novac.

U dvorištu Petar ima kamen koji je prema njegovoj tvrdnji u svom sastavu ima zlato, platinu i srebro. Dok sa detektorom metala prilazi kamenu, priča kako po njegovom mišljenju iz tog kamena može da se izdvoji oko pola kilograma zlata, što je u protuvrijednosti oko 40 hiljada KM.

Na pitanje plašili se da neko kamen iz dvorišta ne ukrade, Petar kaže da ga on skloni na određeno mjesto. Međutim, također ističe kako do sada nije imao nikakvih problema u smislu da mu je neko pokušao otuđiti bilo šta iz vrijedne kolekcije,

 

Zanimljivosti

I danas je magnet za medije: KAKO JE BRANKA DOVELA SINANA U SARAJEVO

Published

on

Branka i Sanja Marinković

I danas je magnet za medije: KAKO JE BRANKA DOVELA SINANA U SARAJEVO

Branka Sovrlić je u bivšoj državi važila za jednu od velikih estradnih ličnosti.

Sve naslovnice printanih medija, krasile su njeni atraktivne fotografije. I ne samo to! Njeni hitovi, su joj obezbijedili, realizaciju stotine, uspješnih samostalnih koncerata.

Branka je prva, održala, solistički nastup u ranom poratnom periodu. Otvorila je “vrata” na naše prostore, Sinanu Sakiću, koji je sa njom nastupio u sarajevskoj Skenderiji.

Ona je svaki, svoj hit, ovjekovječila video klipom.

Stoga, sa sigurnošću možemo kazati, Branka posjeduje najveći broj vlastitih spotova.

I danas se “rabe”, njene bezvremenske pjesme. A ona, i danas, predstavlja magnet za sve medije.

Tako je nedavno imala još jedno sjajno gostovanje na Pink televiziji, kod Sanje Marinković. Naravno, kao i uvijek veoma stilski dotjerana. Jasna Durić (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending