Pratite nas

Zanimljivosti

Kako kišete: SRAMEŽLJIVI MOGU I PR’NUTI

Published

on

Način kihanja navodno može pokazati posebne osobine koje vas krase. Postoje neka društvena pravila koja vrijede kod kihanja u zapadnjačkoj kulturi. Npr. potpuno prihvatljivo “čišćenje nosa” u Šangaju, izazvalo bi prijeke poglede u Evropi.

Jedno istraživanje je pokazalo da svaka osoba slijedi svoja pravila kod kihanja, što otkriva mnogo o našem karakteru, piše Brightside. Ovih pet različitih načina pokazuje vaše posebne osobine.

Glasno kihanje
Ovakvi pojedinci uživaju u kihanju. Obično su glasni i ne smeta im kihanje u bilo kojoj situaciji. Uporni su i samouvjereni pa im je ugodno u društvu.

Tiho kihanje
Ovakav način kihanja povezan je sa sramežljivim osobama koje ne žele da privuku pažnju na sebe. Oni će držati nos tokom kihanja ili će proizvesti jedva čujni zvuk. Obično su pristojni i svjesni šta je društveno prihvatljivo, a šta ne. Uz to, osjetljiviji su na komentare i kritike drugih.

Neprestano šmrkanje
Radi se o svjesnoj navici koju mnogi smatraju iritantnom. Umjesto da kihnu, ove osobe neprestano šmrkaju. Uvijek pokušavaju da ugode drugima i ne žele da prave ‘scenu’. Neugodno im je da izduvaju nos u javnosti i nesigurni su u društvu.

Ponavljajuće kihanje
Ovakav tip kihanja povezuje se s osobama koje žele da budu u centru pažnje. Mnogi od njih kijaju između dva i pet puta, ali većina ih je pritom jako glasna. Iako ne mogu pomoći sebi, serijsko kihanje kod drugih izaziva nelagodnost jer ih automatski povezuju s narušenim zdravljem i bolestima.

Paranoično kihanje
Ove osobe nakon kihanja panično čiste kapljice koje su ostavili na površinama raznim dezinfekcionim sredstvima. Jako paze na svoju spoljašnost i brine ih šta drugi misle o njihovom izgledu.

Zanimljivosti

Pjevač u bolnici: OPERISAN ERA OJDANIĆ

Published

on

Foto: Alo.rs

Pjevač Era Ojdanić operisan je danas, 20. maja, na Kliničkom centru u Beogradu.

Njegovo unuk se oglasio i otkrio i otkrio da se sa njim čuo pred operaciju, ali da još uvijek ne zna kako je sve prošlo, piše Kurir.rs.

– Čuo sam se sa njim pet minuta prije operacije. Ušao je u operacionu salu oko 10 sati. Operisan je. Sve je OK i zvat ću ga kasnije, pošto telefon nije sada od njega – rekao je za Kurir unuk Uroš Anđelić.

Ojdanić je imao probleme sa bruhom.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending