Pratite nas

Info

Inspektori upali u sarajevsku “Jazbinu”: KO PREŽIVI JUNI, JULI SIGURNO NEĆE!

Published

on

Ovo su riječi Tarika Karačića, umjetnika, muzičara i vlasnika kluba Jazzbina, u koji je s noći na subote uapala sarajevska inspekcija, ze izrekla velike novčane kazne. On je na svom FB profilu opisao šta se sve dešavalo tokom inspekcijsko-policijskog prepada, ne krijući muku i ogorčenje. Njegov post prenosimo u cjelosti:

KO PREŽIVI JUNI, JULI SIGURNO NEĆE!

Sinoć su na 36 ljudi u Jazzbini (gosti, bend, uposleni – sve zajedno nas 36), ušla dva inspektora i 10 policajaca, 9 minuta poslije ponoći.

Inspektorica stoji 10 cm udaljena od mene, povremeno se dodirnemo laktovima jer joj dajem svu potrebnu dokumentaciju i piše mi kaznu za distancu. Pa ima li to igdje na svijetu? Policajac do mene se smije, ne može ni on da vjeruje, a šta će, radi svoj posao. Kaže mi na kvadraturu Jazzbine može sjediti 7 do 15 ljudi.

Moram reći da su inspektor i policija bili jako ljubazni, nezgodno im, a štaš… poslalo ih iz klana crvenobradih zeleno-zastavaša, dok je sanitarna inspektorica, zadužena za distancu koju ni sama ne poštuje, došla da se dokaže.

Pa kako nastaviti raditi, platiti vodu, smeće (slali su račune i za vrijeme pandemije – voda i smeće isti račun kao za januar), struju, kiriju, plate uposlenima, PDV i poreze od kojih ista ta policija i inspektori dobijaju platu?!

Šta će, poslao ih iz kriznog štaba crvenobradi diktator i svemogući gospodar naših bjednih života.

Dragi moji političari, da nije pandemije ne bi ste ni naučili šta je lična higijena, govna smrdljiva, pogana. Dokle više, dokle ćete više cijediti sav ovaj narod… Malo vam što ste se naklepali od respiratora i raznih javnih nabavki. Malo vam kredita od MMF-a, para koje će vraćati naši unuci. Malo vam što su vam matere kukale u sred rata “Ostavite mom sinu jednu vreću”, malo vam plate od po pet-deset hiljada, a dva puta za 18 mjeseci ste sjeli nešto da uradite i ni tada niste ništa uradili, fukaro nesposobna. Bagro jedna bezobrazna i nezasita, prestanite više da nas mrcvarite.

FUJ, FUJ, FUJ…

Jazzbina Sarajevo, moji partneri i saradnici i ja smo napravili više kulturnog programa za tri godine nego vi od 1996. do danas, što će vam pokazati i ovaj nepotpuni spisak svih umjetnika (izvinjavam se svim umjetnicima koje nisam naveo) koji su nastupili u Jazzbini.

Izvinjavam se u ime našeg skromnog kolektiva svim gostima koji su morali prisustvovati sinoćnjem teroru.

Prema tvrdnjama svjedoka, odnosno gostiju koji su se u tom trenutku nalazili u i ispred kluba, bila je to prava opsada kafane. Unutra su ušla dva inspektora i desetak policajaca, dok je vani ostalo još dvadesetak pripadnika MUP-a KS, tako da je više bilo inspektora i policije nego gostiju!

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending