Pratite nas

Zdravlje i ljepota

Hrana i lijek: TRODNEVNI DETOKS SUPOM OD KOSTIJU

Published

on

Ova supa se preporučuje svim onim ljudima koji imaju bolove u koljenima i zglobovima, ali i za kompletan organizam jer predstavlja prirodni lijek. Prije nego se podvrgnete bilo kojem detoksu, prvo se posavjetujte sa ljekarom. Ovaj detoks podrazumijeva prisustvo velike količine tečnosti, uključujući vodu, tako da osobe sa bolesnim bubrezima moraju prvo da se konsultuju sa ljekarom.

Trodnevni detoks sa supom od kostiju:

(Za 3 dana potrebno vam je do 1 do 4 litre supe od kostiju dnevno)

1. dan: 5 do 6 šolja supe do kostiju + 2 litre vode u toku dana
2. dan: 5 do 6 šolja supe do kostiju + 2 litre vode u toku dana
3. dan: 5 do 6 šolja supe do kostiju + 2 litre vode u toku dana

(od 4. do 7. dana) Samo zdrava ishrana + probiotički poizvodi (turšija, kefir) plus 4 litre supe od kostiju. Vodite računa da pijete 2,5 litre vode dnevno.

7. DAN je zvanično zadnji dan detoksikacije. Najvjerovatnije ćete se osjećati odlično zato vam ne preporučujemo da prekidate konzumiranje supe od kostiju.

8. DAN pa nadalje održavajte zdravlje organa za varenje/kose/kože/noktiju time što ćete nastaviti za zdravom ishranom. Jedite svaki dan po dvije do tri šolje supe od kostiju, ali i pijte vodu u velikim količinama.

Žene starije od 40 godina treba savjetovati da uzimaju supu od kostiju svaki dan da bi zadržale nivo kolagena za obnavljanje zdravog tkiva.

Evo koje su dobrobiti supe od kostiju: usporava proces starenja, liječi probavni sIstem, zaustavlja upale cijelog tijela, poboljšava zdravlje cijelog tijela, koža je elastična, kosa gusta, nokti su jaki…

Kako skuhati supu od kostiju?

Koriste se šuplje, butne goveđe kosti ili pileće kosti. Kosti se kuhaju što duže. Pred kraj kuhanja u supu dodajte mrkve, celera, paškanata luka, peršuna i začine (ali ne pretjerujte sa začinima).

Kada se supa skuHa, tri dana jedite samo nju i pijte dosta vode.

Ova supa se preporučuje svim onim ljudima koji imaju bolove u koljenima i zglobovima, jer predstavlja prirodni lijek.

Zdravlje i ljepota

HLADNE RUKE I NOGE: Recept za cirkulaciju i jačanje krvnih sudova

Published

on

Problem sa cirkulacijom pogađa veliki broj populacije, različite dobi i pola. Problem sa cirkulacijom može biti uzrokovan brojnim faktorima, genetikom, ishranom, pušenjem, kao i nedostatkom fizičke aktivnosti. Recept koji vam donosimo služi za rehabilitaciju poslije srčanog i moždanog udara, prevenciju, jačanje krvnih sudova, kao i za bolje opšte stanje organizma.

POTREBNI SASTOJCI: 100 grama trave ive, 00 grama koprive, 100 grama kantariona, 50 grama cveta nevena, 1 litar jakog alkohola – rakije, vodke ili loze

Sve satojke, odnosno biljke, usitnite i stavite u staklenu posudu. Prelijete sa alkoholom, pazeći da su sve biljke prekrivene alkoholom. Zatvorite i ostavite da odstoji 20 dana, povremeno mućkajući kako bi se sastojci što bolje izmiješali. Nakon 21. dan, procijedite i prespite u staklenu flašu.

Svako jutro i veče uzmite po dvije kašike sirupa. Sirup se pije duži vremenski period. Već nakon 10 dana trbali bi primijetiti poboljšanje vašeg zdravlja. Sirup možete piti duži period, nema negativnih posljedica. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending