Pratite nas

Info

Istraživanja: KOJA KRVNA GRUPA JE NAJOTPORNIJA NA KORONAVIRUS?

Published

on

Istraživači biotehnološkog giganta 23andMe su tražili genetski odgovor na pitanje zašto neki ljudi koji se zaraze koronavirusom nemaju simptome, a drugi postanu smrtno bolesni. U tome im je najviše pomoglo istraživanje gena osoba koje je koronavirus jako pogodio.

Tako su pronašli razlike u genu koje utiču na krvnu grupu, odnosno osjetljivost na koronavirus. Oni smatraju da je nulta krvna grupa najmanje osjetljiva na virus, dok kod ostalih grupa nema velike razlike.

Preliminarni rezultati više od 750.000 učesnika pokazuju da bi krvna grupa 0 mogla biti najotpornija na SARS-CoV-2, virus koji uzrokuje COVID-19 bolest, piše Bloomberg.

Osobe sa ovom krvnom grupom imaju od devet do 18 posto manje šanse da budu pozitivno testirane na koronavirus. Međutim, ova studija je pokazala malu razliku u osjetljivosti na virus kod ostalih krvnih grupa.

Istraživanje koje je objavljeno prošle sedmice rađeno je na više od 1.600 pacijenata iz Italije i Španije koji su imali problema sa zatajenjem respiratornih organa usljed zaraze koronavirusom. Pokazalo se da je respirator bio potreban za više od pola njih koji su imali A krvnu grupu. S

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending