Pratite nas

Parapsihologija

Gatanje u grah: KAKO SA 42 ZRNA SAZNATI ŠTA TE ČEKA SUTRA NA POSLU, U LJUBAVI, PORODICI?

Published

on

Na balkanskom području dosta je rasprostranjeno proricanje budućosti bacanjem graha. Za ovu metodu nisu vam potrebni gotovo nikakvi izdaci. Potrena su vam 42 zrna graha, malo prostora i malo slobodnog vremena.

Nije sasvim jasno zašto se uzima jedno zrno više kada se samo bacanje izvodi isključivo sa četrdest i jedim zrnom. Ono četrdeset i drugo zrno uvijek učestvuje u miješanju, ali se odvaja prije bacanja.
Svih 42 zrna stavljaju se u desnu šaku, koja se zatim drži na ustima, kao da želite u nju da puhnete.

Osoba koja vam gleda u grah ima svoje vjerske rituale, a ako to vi sami radite potrebno je da intenzivno mislite na određenu želju, problem ili situaciju čiji ishod želite da saznate.

Zatim grah spuštate na sto ili na neku ravnu površinu i nasumice ga dijelite na tri gomilice, prvo desnu, pa srednju, a ono što vam ostane predstavlja treću gomilicu.(kuću)

Kada ste to uradilii, desnu gomilicu razdijelite na po četiri zrna. Ako vam neko zrno ostane viška, stavite ga dvadesetak centrimetara ispred. Ako, pak, ne ostane, onda ćete ispred staviti četiri zrna. To isto ponovite sa srednjom i krajnje lijevom gomilicom. Tako ćete, zdesna nalijevo, formirati tri gomilice, koje nisu brojnije od četiri zrna.

Ponovo ćete pomiješati ostatak graha, pa ponovo nasumice podijelite na tri gomile i istim redom ponovo podijelite na četiri zrna, a od onoga što vam ostane formirajte drugi vodoravni red.

Tako jos jednom: preostali grah pomiješati, spojiti u jednu gomilicu, pa podijeli na tri, a onda te tri, zdesna na lijevo, dijeliti na po četiri zrna. Od onog što ostane formirati treći horizontalni (vodoravno) red.

Četvrti horizontalni red sačinjavaju uvijek četiri kućice sa po četiri zrna.

Kod gledanja u grah postoji veliki broj kombinacija, a svaka kombinacija bačenog graha ima svoje značenje. Potrebno je da znate osnove na koji način se koja kobminacija objašnjava: svaka kućica po horizontali i vertikali, zavisno od međusobnih odnosa, ima svoje značenje.

Takođe i dijagonale imaju svoja objašnjenja. Tako desna vertikala objašnjava budućnost muške strane, srednja vertikala predskazuje situacije i događaje vezane za kuću, imanje, posjed, finansije, a lijeva vertikala odnosi se na budućnost ženske strane.

Za gledanje u grah postoji nekoliko kombinacija kada se ne preporučuje više bacanja pasulja zbog toga što predskazuje izuzetno sretnu budućnost ili zato što kombinacija u sebi nosi krajnje loše predskazanje. U ovom drugom slučaju, grah koji ste bacili treba iznijeti iz kuće, a prema tradicionalnim vjerovajima najbolje ga je baciti u reku.

Konkretna objašnjenja za gatanje u grah
Dok intenzivno mislite na postavljeno pitanje, gomilicu od 41 zrna pasulja, podijelite na dvije gomilice, zatim desnu podijelite na manje gomilice od po pet zrna.

Ako se iz prve izdvoji, na primjer, četiri puta po pet zrna plus jedno, u drugoj ostaje četiri puta po pet zrna. Odgovor: želja će vam se ispuniti! Nepovoljno je kada poslije dijeljenja na kućice od po pet zrna u prvom redu ostane dva, tri ili četiri zrna.To je znak da vam se želja neće ispuniti.

A sada ćemo vas upoznati sa nekoliko konkretnih kobinacija i kako se one objašnjavaju.
Kombinacija 1
LJUBAVNI SASTANAK: Kažu da ovakvu kobinaciju priželjkuju svi mladi koji čeznu za nekim i potajno se nadaju da će im ljubav biti uvraćena. Ovo je sjajna kobinacija i ne treba je ponavljati.

Kombinacija 2
PERIOD SREĆE: Pred vama je period pun sreće, zadovoljstva, zdravlja i materijalnog blagostanja.Vaše želje će se ostvariti na najbolji način.Savjet: ne bacajte duže vrijeme grah-

Kombinacija 3
IZUZETAN PERIOD: Većina onih koji poznaju tajne bacanja pasulja smatraju da je izuzetno povljna svaka kombinacija koja u sebi sadrži tri, pet ili sedam kućica od po tri ili četiri zrna graha. To je slučaj i sa ovom kobinacijom, koja predskazuje povoljan, čak izuzetan period u svemu što vas interesuje. Kombinacija je čak dvostruko dobra, jer ima pet puta po tri i pet puta po četiri zrna, a takav raspored donosi obilje sreće, zadovoljstva i materijalnog blagostanja.

Kombinacija 4
VJENČANJE, VESELJE, SREĆA: Ovu kombinaciju mnogi smatraju najidealnijom kombinacijom u bacanju graha.Ona obećava brzo vjenčanje, brzu sreću, punu kuću, blagostanje i idealan period. Ovo je jedna od onih rijektih kobinacija što u četvrtom horizonatalnom redu imaju samo tri, a ne četiri kućice.

Gledanje u grah redovi
Naravno, i svaki red ponaosob ima neko značenje. Ako u prvom odozgo horizonatlnom redu imamo raspored kućica tri zrna, zatim dva, pa ponovo tri, ta kombinacija najavljuje uspješan sastanak (ljubavni, poslovni, porodični…).

Ako je raspored drugačiji, na primjer: četiri, tri, pa još jednom tri, naravno, gledajući zdesna nalijevo to predskazuje materijalni dobitak po muškoj liniji, blagostanje i sreću u kući.

Ako je dijagonala sastavljena od tri kućice od po tri zrna, to je takođe najava finansijske dobiti, ali je ona u vezi sa radom, a ne u vezi sa nasljedstvom.

Parapsihologija

Ispunjava se zlokobno proročanstvo o Kamili: ‘PLATIT ĆE ZA DIANU’

Published

on

Foto: Reuters/Pixsell

Ispunjava se zlokobno proročanstvo o Kamili: ‘PLATIT ĆE ZA DIANU’

Mnogi se bave životima članova kraljevske obitelji, a prije dvije godine jedna je astrologinja prorekla sudbinu kraljice Kamile (Camille).

Težak period

Britanska kraljevska obitelj prolazi težak period, a razlog tome je što su čak dva člana obitelji teško bolesna. Zbog bolesti kralja Čarlsa (Charlesa) u pitanje je čak dovedena i budućnost monarhije. A nisu ih zaobišle niti razne teorije zavjere i nagađanja koja su obišla svijet uzduž i poprijeko.

Mnoge je obožavatelji britanske kraljevske obitelji tako začudila i zabrinula nedavna bizarna objava o navodno točnom datumu smrti kralja Charlesa III. To vjerovatno i ne bi toliko odjeknulo da u istoj objavi, a koja je osvanula u julu 2022., nije navedeno da će kraljica Elizabeta preminuti 8. septembra te godine, što se na kraju pokazalo i istinitim, piše Večernji.hr. 

Također, spominjalo se i Nostradamusovo proročanstvo u kojemu se govorilo i da će “otočnog kralja” naslijediti osoba “koja nema obilježja kralja”. To je mnoge navelo na pitanje – što će se dogoditi s princem Williamom i hoće li na njegovu sudbinu utjecati supruga Kate Middleton koja prolazi doista težak period.

Međutim, osoba koja je ostala u sjeni jest kraljica Camilla koja, iako je na sebe preuzela neke od kraljevskih dužnosti, ostala je u pozadini… Ipak, britanski astrolozi tvrde da Camilla ima itekako važnu ulogu i to upravo iza kulisa. To je ustvrdila poznata Debbie Frank, inače osobna astrologinja pokojne princeze Diane, koja tvrdi da je Camilla spremna za velike promjene koje je čekaju.

Natalna karta

Camillina natalna karta govori o “moći iza prijestolja”. Njoj je odgovaralo da bude iza kulisa sve ove godine jer je vrlo privatna osoba. Ono što se promijenilo jest činjenica da njena moć postaje vrlo vidljiva. No ona će uvijek svoj privatni život nastojati držati u svom domu gdje se može skloniti – kazala je Debbie.

Astrologinja Jessie Adams je za britanske medije još prije dvije godine prorekla da će 2023. godina za Camillu biti značajna, no vjerovatno ne na način koji bi se njoj svidio.

Tada je tvrdila da će te godine, odnosno prošle 2023. Camillu sustići karma za stvari koje je radila u prošlosti.

– Kada kažem karma, mislim na to da će joj se na neki način vratiti ono što je učinila drugima – objasnila je Jessie.

Osim toga, astrologinja je istaknula i da će se tokom 2023. godine Kamili vratiti karma za dva perioda njena života. Onaj od decembra 2004. do juna 2006. te za razdoblje od aprila 1986. i novembra 1987. Ako se prisjetimo, 1986. Camilla je imala aferu s Charlesom koji je tada bio u braku s princezom Dianom. Tako u nema puno nagađanja na što se tačno ta karma odnosi.

Kobna sudbina

A astrologinja je i sama kazala da joj slijedi karma, navodeći: “Za Dianu.”

Iako je vijest o bolesti kralja Charlesa objavljena u februaru ove godine, zapravo je mala vjerovatnost da je njegova dijagnoza javnosti objavljena čim su doznali za nju. To bi zapravo značilo, prema pisanju britanskih medija, da se kralj vjerovatno razbolio 2023. godine.

Te je godine, kao što je već i navedeno, Camilli najavljena kobna sudbina. A astrologinja je naglasila kako će se “vraćanje karme” dogoditi tokom 2023., 2024. i 2025. godine.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending