Pratite nas

Poznati

Duško Tošić fizički napao Karleušu i njenog prijatelja

Published

on

Duško Tošić fizički napao Karleušu i njenog prijatelja

Poznati fudbaler Duško Tošić fizički je napao svoju suprugu, pjevačicu Jelenu Karleušu, i njenog prijatelja.

Kako piše Kurir, incident se dogodio u njihovom domu, nakon što je Tošić navodno došao pod vidnim utjecajem alkohola.

Prema informacijama policije, koja je brzo reagovala na prijavu, Tošić je uhvatio prijatelja svoje supruge za vrat i udarao ga nekoliko puta po glavi i tijelu. Karleuša se pokušala umiješati i razdvojiti supruga i prijatelja, ali je Tošić tom prilikom počupao pjevačicu za kosu i udario je nekoliko puta.

Srećom, Jelena Karleuša nema vidne povrede po tijelu, dok njen prijatelj ima ogrebotine na bradi i vratu. Tošić je odveden u policijsku stanicu, gdje mu je alkotestom utvrđeno da je imao 0,8 promila alkohola u krvi.

Vrijedi istaći da ovo nije prvi put da se Karleuša suočava s nasiljem u porodici. Već u decembru prošle godine, pjevačica je prijavila svojeg supruga za nasilje koje je navodno počinjeno na Božić.

Ovaj posljednji incident samo dodatno baca svjetlo na problematiku nasilja u porodici i potrebu za adekvatnom zaštitom žrtava.

 

Poznati

Posveta rodnom gradu: Kemal Hasić pjeva o Sarajevu

Published

on

Posveta rodnom gradu: Kemal Hasić pjeva o Sarajevu

Poznati sarajevski izvođač Kemal Hasić donosi nam novu pjesmu pod nazivom “Sarajevo,” koja slavi ljepotu i energiju glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Vesela pjesma

Ova vesela pjesma, sa stihovima poput “Vodio me put života često s kraja na kraj svijeta, al’ je lažna ta ljepota, ne miriše sve što cvjeta“ prenosi radost i ponos prema rodnom gradu.

Autor muzike, teksta i aranžmana je Dilvad Felić Dado, renomirani bosanskohercegovački autor iz Bihaća, poznat po svojim mnogobrojnim hitovima. Dado je kroz svoju Produkciju “Digital Studio Dado Music” u Bihaću još jednom pokazao svoj neosporni talent i umijeće stvaranja muzike koja osvaja srca publike.

Kemal Hasić, svojim neprikosnovenim glasom, savršeno je interpretirao ovu pjesmu, donoseći joj autentičnost. Hasić je jedan od rijetkih izvođača koji može ovako iskreno i emotivno prenijeti ljepotu i duh Sarajeva, čime će ova pjesma postati prava himna grada.

– Prilikom stvaranja pjesme “Sarajevo” inspiraciju sam crpio iz duboke ljubavi prema glavnom gradu. Kao pjesnik i kompozitor htio sam prenijeti ljepotu, energiju i jedinstveni duh Sarajeva kroz muziku i stihove. Ova pjesma je posveta svim ljudima koji nose Sarajevo u srcu. Ma, gdje god da se nalazili, kao i svim ljudima dobre volje širom svijeta.

Izuzetno mi je drago što je moj dragi prijatelj Kemal Hasić svojim glasom uspio donijeti ovu predivnu pjesmu na način koji je istinski osjetljiv i radostan. Hvala kolegama muzičarima i svima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji. Saradnja sa mojim Kemom mi je uvijek pravo zadovoljstvo. Tako i na ovoj pjesmi. A naravno veliko hvala timu Hayat Production i svima koji su podržali ovaj projekat – istakao je Dilvad.

Emotivna priča

Hayat Production, poznata po svojoj dugogodišnjoj saradnji sa oba ova umjetnika, nije mogla da ne stane iza ovako sjajnog projekta.

Kadrovi spota, snimljeni u Sarajevu, dodatno su upotpunili emotivnu priču pjesme, prikazujući prelijepe dijelove grada, ulice i znamenitosti. Video je urađen u saradnji sa Anisom Mujanovićem, čime je vizuelni dojam podignut na još viši nivo.

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending