Pratite nas

Poznati

Dragana i Toni se razvode: NE ŽIVIMO VEĆ ODAVNO POD ISTIM KROVOM

Published

on

Dragana i Toni

Pjevačica Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić razvode se nakon 24 godina braka. To su objavili srbijanski mediji.

– Kao neko ko je čitav svoj život zasnovao na iskrenosti, osjećam moralnu obavezu da se danas obratim cjelokupnoj javnosti. S velikom tugom moram da vas obavijestim da sam predala zahtjev za razvod braka – navela je Dragana na početku.

Pokušala spasiti brak

Dragana Mirković navela je da već tri godine ne žive zajedno te da je pokušala sve da spasi svoj brak.

– Već dugi vremenski period moj odnos sa Tonijem nije više ono što je bio. Posljednje tri godine mi praktično vodimo odvojene živote i ne živimo pod istim krovom. Uprkos svim nepomirljivim razlikama, zarad dobrobiti svoje porodice i zato što sam tako vaspitavana, učinila sam sve da spasim zajednicu.  Međutim, s vremenom je taj jaz postao sve veći. Shvatila sam da veću štetu činimo svojim najmilijima ostajući na silu u nečemu što odavno ne funkcioniše, nego stavivši tačku na naš brak – nastavila je.

Dodala je da će ostati dosljednja svojim principima te da će prema suprugu Toniju uvijek gajiti poštovanje.

– Svakako ostajem dosljedna svojim principima, svom načinu života. Ostajem vjerna svojoj porodici i svojoj publici. Prema Toniju ću uvijek gajiti poštovanje kao prema ocu svoje djece i nekome sa kim sam provela mnogo lijepih godina.

Na kraju ističe da je ovo jedino obraćanje putem medija i moli sve da poštuju njenu odluku.

Vjenčali se 1999. godine

– Zbog svega toga, ovo je moje jedino obraćanje povodom svega. Medijima se zahvaljujem na dosadašnjoj saradnji. Molim vas da poštujete ovu odluku i da ne povećavate težinu trenutka kroz koji cijela naša porodica prolazi. U nadi da ću vam se sljedeći put javiti s mnogo ljepšim vijestima, unaprijed se zahvaljujem na razumijevanju – navela je u saopštenju.

Dragana Mirković i Toni Bijelić vjenčali su se 1999. godine, a zajedno imaju sina Marka (23) i kćerku Manuelu (22).

Poznati

“Umirem majko”: TUŽNA PJESMA VESELOG RITMA KOJU SAMO DRAGANA MOŽE DA OTPJEVA

Published

on

“Umirem majko”: TUŽNA PJESMA VESELOG RITMA KOJU SAMO DRAGANA MOŽE DA OTPJEVA

Turbofolk, po pravilu, donosi ogromnu dozu patetike u svojim pjesmama. Bez obzira što je decenijska hiperprodukcija pjesama ovog žanra iznjedrila ogroman broj pjevača i nepregledan broj pjesama, narativ je u ogromnoj većini njih potpuno isti.

Ljubavni jadi

Ja sam tužan, najčešće skrhan ljubavnim jadima, pa utjehu svog bola tražim u bjesomučnom opijanju.

Sve je u tim pjesmama toliko pojednostavljeno – i tekstovi i melodije i ritmovi i aranžmani i interpretacije – da bi prosječnom konzumentu te vrste estradne umjestnosti bile lako shvatljive. Time se podilazi onim iskonskim ljudskim porivima, što dozu patetike u ovom fenomenu podiže na još viši nivo.

Čovjek se onda zapita da li pjevamo o tome i na taj način zato što smo takvi ili smo takvi zato što nas pjesme uče takvom razmišljanju i ponašanju? Na to pitanje je teško dati odgovor. Ipak, kako to obično bude – svako pravilo ima izuzetak, pa je tako moguće pronaći turbofolk hit koji donosi tematiku slomljenog srca, nesretne ljubavi, a koji ne donosi motiv spasa u alkoholu.

Priziva smrt

Riječ je o jednoj od pjesama koje su u najvećoj mjeri obilježile karijeru Dragane Mirković – “Umirem majko”. Numera je objavljena 1992. godine na albumu “Dragana”, a napisala je Vesna Petković koja iza sebe ima nesaglediv broj pjesama za sve pjevače “Južnog Vetra” kao i brojne druge turbofolkere, što samo potvrđuje pomenute navode o hiperprodukciji.

Sama pjesma donosi priču o nesretno zaljubljenoj djevojci. Ona voli muškarca koji joj tu ljubav nije uzvratio, te ona više ne nalazi razloga za život. Zato priziva smrt, raduje se smrti, odajući utisak da će ona svoj spas, za razliku od alkohola, naći kada se upokoji. Tu vidimo da patetiku u turbofolku ipak nije moguće u potpunosti izbjeći.

Motiv ljubomore

Ali, činjenica da se bježi od ustaljenog kalupa po kojem su pravljene turbofolk pjesme, ovoj numeri samo daje na originalnosti. Posebno upečatljivi stihovi u pjesmi su – sve ljubavi žive, samo moja neće – koji donose motiv ljubomore. To se rijetko nalazi u drugim pjesmama, te opet ide u prilog Draganinoj pjesmi.

U moru istih i sličnih, Dragana Mirković se uvijek isticala, uvijek je odudarala, uvijek je po nečemu bila posebna. Zato valjda i uživa popularnost koju uživa. Tužnu pjesmu veselog ritma, izgleda, samo Dragana Mirković može da otpjeva…

Ozren Tošić (Naj portal)

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending