Pratite nas

Info

Covid -19: I OVO MOGU BITI SIMPTOMI NA LICU I JEZIKU!

Published

on

Ljekari kažu da tri vrste osipa pmogu biti potencijalni simptomi infekcije COVID-19. To su visoka temperatura, kontinuirani kašalj i gubitak čula mirisa i ukusa.

Međutim, prema riječima istraživača King's College u Londonu osip je četvrti ključni simptom koji pokazuje kod pacijenata da su zaraženi COVID-19. Studija u kojoj je učestvovalo 366.000 pacijenata iz Velike Britanije zaraženih koronavirusom pokazala je da 8.8 posto imalo je osip na koži. Nešto više od 12.000 pacijenata imalo je neki oblik reakcije kože na virus..

U slučaju 17 posto pacijenata osip je bio prvi simptom i znak da su zaraženi.

Promjene na koži su se najčešće pojavljivale u tri oblika – crveni pečati ili tačkice koji peckaju na određenim dijelovima tijela, crveni krugovi koji se pojave na bilo kojem dijelu tijela – najčešće na laktovima i kolenima, nogama i rukama, i ljubičasti plikovi na prstima ruku i nogu.

Takođe, još jedan od simptoma je promjena u usnoj duplji.

Pojava mrlja na jeziku i lezija u ustima takođe su od strane naučne zajednice svrstani u simptome COVID-19

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending