Pratite nas

Izdvojeno

Nizozemski pustolov nakon posjete BiH: To je najbolje čuvana tajna Evrope, a govorili su mi da je opasno

Published

on

Nizozemski travel bloger Luke Patrick Hoogmoed posjetio je Bosnu i Hercegovinu. Podijelio je svoje utiske, nakon što su ga mnogi upozoravali da bude oprezan prilikom posjete.

Podijelivši reel s natpisom “Ja u Bosni i Hercegovini nakon što su me svi upozoravali koliko je opasno” gdje govori: “Da li bih se trebao preseliti ovdje?”. Pobrojao je utiske nakon što je treći put posjetio Bosnu i Hercegovinu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luke Patrick Hoogmoed (@lukepatrickh)

“Toliko ljudi mi je reklo da budem oprezan kada idem u Bosnu (i druge balkanske zemlje)”, naveo je ispod snimka iz Mostara. Naveo da su ga pitali: “Zašto ideš tamo?”, “Zar ne znaš da je tamo jako opasno?”, te “Zabavi se gazeći na minu”.

Međutim, njegovi utisci nakon treće posjete našoj zemlji su potpuno suprotni od upozorenja koja je dobivao.

– Nakon što sam posjetio Bosnu i Hercegovinu već 3 puta, sa sigurnošću mogu reći da je to jedna od najbolje čuvanih tajni Evrope. Čak bih čak rekao da je to jedna od najboljih evropskih zemalja za putnike – poručio je.

Također, pobrojao je i mjesta koja su mu se najviše dopala. Na prvom mjestu je Sarajevo, a kaže kako možda glavni grad nije najljepše mjesto u zemlji, ali je prema njegovom mišljenju najzanimljivije.

– Sarajevo je lonac topljenja religija, kultura i arhitekture. Najveći utjecaj na mene ostavila je historija grada, historija 90-ih, kao i mnoge stvari koje su se dešavale ranije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luke Patrick Hoogmoed (@lukepatrickh)

“Sarajevo nije najljepše, ali Mostar jeste! Bez sumnje najljepši grad u Bosni i Hercegovini. Ipak nisam skočio s mosta – našalio se potom.

Treći na listi je vodopad Kravice, za koji kaže da je njegovo omiljeno mjesto u zemlji. Napominje da je BiH odlična destinacija za ljubitelje prirode.

Izdvojeno

‘Naj portal’ saznaje: Stipe Mesić završio u bolnici, bivši predsjednik u kolicima

Published

on

Nekadašnji predsjednik Jugoslavije i Hrvatske Stipe Mesić trenutno se nalazi u bolnici, zbog povrede desne noge.

Iz tog razloga mora duži period nositi longetu na nozi. Doktori su mu preporučili strogo mirovanje. Očekuje ga višesedmično liječenje i ležanje u bolnici, tačnije u rehabilitacionoj klinici u Ivanić Gradu. Tim povodom posjetio ga je Dalibor Jurkić Livnanjin, inače počasni konzul Gvineje za Bosnu i Hercegovinu.

– Moj prijatelj Stipe je Bogu dragom hvala, dobro. A bez obzira na njegove godine ne miruje, a on voli društvo, druženje, pa uvijek želi da je neko pored njega, da priča, razgovara. Mesić voli i da čita, pa sam mu tako donio knjigu istaknutog bh. doktora u Njemačkoj Midhata Dizdarevića, na čijoj sam promociji knjige bio u Sarajevu.

Dalibor Jurkić, konzul koji širi istinu o BiH: Ono što je Osmanagić uradio za Bosnu to nije nijedan predsjednik

Nažalost, Stipe je još u kolicima, nije još mobilan. Ali uz prijatelje, njegovo obezbjeđenje koje je nonstop pored njega ubrzo će i i to sve prevazići – rekao nam je Jurkić.

Bato Šišić (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending