Pratite nas

Izdvojeno

Transrodna osoba postala mis Merilenda: HOĆE LI POSTATI MIS SAD-a

Published

on

Transrodna osoba postala mis Merilenda: HOĆE LI POSTATI MIS SAD-a

Bejli En Kenedi postala je prva transrodna osoba koja je osvojila titulu – mis Merilenda.

Na ovaj način, ona je dobila priliku da se nadmeće za titulu mis SAD.

Izbor je na programu početkom avgusta.

Bejli En, zanimljivo, ne bi ni mogla da se prijavi da pravila nisu promijenjena.

Ona ima 31 godinu, a ranije pravilo je podrazumijevalo da se ne dozvoljava prijava starijim od 28.

Upravo je njena kampanja bila organizovana pod naslovom – “Ljepota nema rok”.

– Osjećala sam se samouvjereno u svojoj koži sa 31, što je prevazišlo starosnu granicu, a to je 28 godina. No, kao što znate, Organizacija za mis univerzuma je sada ukinula ograničenje, tako da svaka žena svih uzrasta može da se takmiči – kazala je misica u jednom od ranijih intervjua.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miss Maryland USA (@missmdusa)

Nada da će njena pobjeda otvoriti neka vrata.

– I nadam se da ću moći da dam pozitivan doprinos društvu – dodala je Bejli En.

Konstatovala je da ne moraju svi da budu saglasni sa njenim životnim izborom, ali…

– To ne znači da nisam bila vrijedna ove prilike – zaključila je misica.

Izdvojeno

Zbog izjava o Srebrenici ATV prekinula saradnju s Dacešinom: OGLASIO SE PUTOPISAC

Published

on

Zbog izjava o Srebrenici ATV prekinula saradnju s Dacešinom: OGLASIO SE PUTOPISAC

Bh. pustolov iz Banje Luke Robert Dacešin oglasio se povodom spornih udžbenika historije prema kojem djeca iz Republike Sprske trebaju učiti te je između ostalog naglasio da ” 8.000+ žrtava u Srebrenici zaslužuje barem spomen ako ništa”.

Osjetljiva tema

Zbog njegovih izjava i stavova Alternativna televizija je nakon četiri godine naprasno prekinula saradnju s Dacešinom. Roberta mnogi smatraju najboljim ambasadorom BiH, bar u turističkom smislu.

– Menadžment i uređivački kolegijum ATV-a, šokirani izjavama i stavovima putopisca iz Banjaluke, Roberta Dacešina, odlučili su da prekinu saradnju i emitovanje Dacešinovog serijala. Njegove emisije više neće biti dio programske šeme naše televizije –  stoji u obavijesti koju je ova televizija objavila na svom portalu.

– Razlog za ovu odluku jeste to što se Robert Dacešin svojim izjavama upetljao u jednu od najosjetljivijih tema na ovom prostoru. Gospodin Dacešin ima pravo na svoj stav i mišljenje. A isto tako, ATV ima pravo da odlučuje o svom programu. Miješati se u politička i svaka druga prepucavanja oko obrazovnog sistema u Republici Srpskoj i svrstavati se na jednu stranu, kao da ne postoje srpske žrtve, nije narativ koji je prihvatljiv za program naše medijske kuće – poručili su.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robert Dacešin (@robert_dacesin)

Na sve je reagirao na svom Instagram profilu sam Dacešin koji je za prekid saradnje saznao putem spomenutog medija.

– U svakom slučaju, bilo je fino dok je trajalo i hvala za podršku protekle četiri godine. Hvala što ste prenosili moju emisiju i što ste omogućili ljudima da gledaju ono što smo se istinski trudili da stvorimo i na čemu smo od srca radili. Nikada to neću zaboraviti iskreno. Svjestan sam da se možda moji stavovi ne uklapaju u pojedine narative društva.  Ali, nikakav novac nije vrijedan toga i iskreno jedino što ja želim je da mogu slobodno da pišem o onom što osjećam.

Poruke ujedinjenja

– Da pričam o onom što vidim u svijetu i da moja videa šire poruke mira i ujedinjenja ove zemlje, bez podjela i ako je to možda naivno ili šta već, očito živim u naivnom svijetu. Ako su me putovanja nešto naučila to je da volim svakoga na svijetu na isti način. A umjesto što blagoslov koji smo dobili da imamo priliku da u jednoj zemlji učimo tri različite kulture i religije tretiramo kao prednost, kod nas to predstavlja problem, ali ok. U svakom slučaju, no hard feelings i idemo dalje sa još više putovanja – poručio je Robert.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending