Pratite nas

Dijaspora

Posljednje fotografije Slađane Milošević svjedoče o borbi s teškom bolešću

Published

on

Slađana Milošević

Posljednje fotografije Slađane Milošević svjedoče o borbi sa teškom bolešću

Tužna vijest potresla je juče cijeli region. Jedna od najvećih muzičkih zvijezda, rok legenda Slađana Milošević, preminula je poslije duge i teške bolesti.

Aktivna na mrežama

Iako je u posljednje vrijeme iz razumljivih razloga nije bilo na javnim događajima, niti je imala snage za nastupe, čuvena umjetnica bila je aktivna na društvenim mrežama koliko god je mogla.

Svoj posljednji rođendan, 5. oktobra, proslavila je na poseban način. Torta sa brojem 68, a uz rođendansku pjesmu, neprevaziđena rok dama pravila je pokrete kao da svira bubnjeve, a onda i oduvala svjećice.

Slađana se nije predavala, bez obzira na teško oboljenje koje, kako je objasnila ranije, napada sve tjelesne sisteme, a pri liječenju može da pomogne tek tradicionalna kineska medicina. Bolest je ostavila traga na njenom tijelu, primjetno je smršala, ali njen duh bio je nesalomiv.

Često je objavljivala fotografije bez šminke, uglavnom uz rokerski izgled od kojeg svih proteklih decenija nije odustajala, a u jednoj objavi napisala je sljedeće:

 

-Kakva bih ja bila Balkanka da nema inata. Slikam se kako hoću. Nema šminke ali ima, po nekima, mnogo godina, što je super. Samo karmin. Vještačke trepavice i obrve ne podnosim. Silikonske gaćice me zasmijavaju. Vještačka usta su početak čarape – stoji pored posljednje fotografije.

Hemijske mućkalice

„Nema operacija ovdje, nema nekih čudnih hemijskih mućkalica za podmlađivanje (a ono, za par godina, izgledaš ko sopstveni predak). Nema lasera, to je samo za projekciju lika Nikole Tesle. Nema sprava za mučenje u teretanama. Ako je sport, onda neka bude u kretanju, sa željom da nešto postigneš – ovi su komedija što pumpaju ego. Nema nategnute kože, da ti početak vlasišta počne na šest popodne. Nema odsječenih, slijepljenih želudaca kojima se priziva smrt, ‘stara usjedjelica’ iz moje pjesme.

Može i krezav osmijeh, ali uz tople oči. Sve može, ako je istinito. Eto ga moj inat! Prirodan! Istina je moje srednje ime!.

 

 

 

 

Dijaspora

Dalibor Jurkić, konzul koji širi istinu o BiH: Ono što je Osmanagić uradio za Bosnu to nije nijedan predsjednik

Published

on

Dalibor Jurkić, Hercegovac sa frankfurtskom adresom stanovanja i istinski propagator BiH u Evropi i svijetu, još jednom je svojim postupcima dokazao i pokazao koliko mu BiH i svi njeni narodi leže na srcu.

Uvijek dobra riječ

Dalibor je inače konzul BiH za zemlje Obala Slonovače i Gvineje. To je čovjek koji za sve ljude ovog svijeta ima samo dobru riječ, a pomaže svakom ko od njega pomoć zatraži. Mnoge utjecajne i poznate ljude dovodio je i dovodi u BiH. Kako investitore, tako i one koji samim svojim dolaskom šire istinu o BiH širom svijeta.

Jurkić i Pejaković

Jurkić i Pejaković

Tako je Dalibor Jurkić veoma često i u posjeti Visočkim piramidama. Tamo je, između ostalih, dovodio i nekadašnjeg predsjednika Jugoslavije i Hrvatske Stipu Mesića, a domaćin im je bio Semir Osmanagić.

– Ja tog čovjeka izuzetno cijenim, poštujem i volim. Ono što je Osmanagić uradio za BiH to nije ni jedan predsjednik do sada. To je jednostavno genij od čovjeka, i njega treba svako da upozna. Tu sam dovodio i generalnog konzula iz Katara koji je oduševljen gostoprimstvom i piramidama. Ja sam čovjek koji želi da gradi mostove prijateljstva, ljubavi, poštovanja. Nikome ne želim zlo, samo dobro, jer život je bumerang i sve se vraća kad tad.

S konzulom Katara

S konzulom Katara

Dalibor Jurkić je svojevremeno bio jedan od najtraženijih fotomodela u Njemačkoj i Švicarskoj.

Nova nota

A osamdesetih godina snimio je hit pjesmu „Ne dirajte mi jorgovane“, koja je danas doživjela nekoliko novih izvedbi, ali u njegovoj interpretaciji je ostala upamćena i popularna.

 

 

 

– Sretan sam kada vidim da mladi ljudi, hajdemo reći djeca tu pjesmu horski pjevaju. A ni jedno vjenčanje u Hrvatskoj ili Hercegovini ne može da prođe bez te pjesme. Iskreno, ovih dana razmišljam da je ponovno snimim te da je malo aranžmanski osvježim i dam joj neku novu notu, svježinu – rekao nam je Jurkić.

Bato Šišić (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending