Pratite nas

Dijaspora

Na zajedničkom iftaru o Ofenbahu: OVO JE PRIMJER SLOGE I MEĐUSOBNOG UVAŽAVANJA

Published

on

Višnja Lončar s hanumama

Na zajedničkom iftaru o Ofenbahu: OVO JE PRIMJER SLOGE I MEĐUSOBNOG UVAŽAVANJA

Jedan od najstarijih džemata u Njemačkoj, Bosanski kuturni centar Offenbach organizirao je zajednički iftar za sve džematlije, prijatelje i uvažene goste.

Posebni momenti

Kao i svake godine, tako i ove gosti su bili predstavnici grada Ofenbaha, susjedni i prijateljski džemati. Među uvaženim gostima bila je generalna konzulica BiH u Frankfurtu Višnja Lončar.

Višnja Lončar sa članovima odbora BKC Offenbach

Višnja Lončar sa članovima odbora BKC Offenbach

– Ovakva iftarska druženja za mene su zaista posebni momenti u mom životu. Kada na jednom mjestu vidim sve te divne i drage ljude tada sam najsretnija žena na svijetu. BKC Offenbach je dokaz kako jedan džemat, jedno udruženje ili jedan klub mogu zajedničkim snagama mnogo da pomognu i dosta toga da urade.

Avdo Omerbegović i Višnja Lončar

Avdo Omerbegović i Višnja Lončar

Posebno na povezivanju naših ljudi u dijaspori. Jednostavno BKC Offenbach je primjer sloge i međusobnog uvažavanja. Nedavno sam bila i na iftaru u džematu Wiesbaden, na poziv uvaženog efendije Fahrudina Džinića – rekla nam je Lončar.

Lončar i Halilović

Lončar i Halilović

Predsjednik BKC Offenbach Avdo Omerbegović selamio je sve prisutne džematlije i uvažene goste iftara. Iskazao je iskrenu zahvalu i zadovoljstvo velikom odzivu kako džematlija tako i njihovih gostiju.

– Ovaj naš džemat odnosno Bosanski kulturni centar ove godine u mjesecu oktobru na svečan način obilježit će trideset godina uspješnog djelovanja. Tako da odmah nakon ramazana ulazimo u ozbiljne pripreme za svečano obilježavanja našeg postojanja i rada -rekao nam je Omerbegović.

Nedim, Amir, Fadil i Šefket

Nedim, Amir, Fadil i Šefket

Na iftarskoj sofri našla su se, kako slana tako i slatka kulinarska umijeća hanuma BKC Offenbach. I ovaj put su pokazale i dokazale da su velika potpora njihovom džematu i BKC-u.

Džematski odbor

Između ostalih na zajedničkom iftaru smo vidjeli i predsjednika udruženja „HAUS SANDŽAK“ Enesa Halilovića. On je bio u društvu istaknutog sandžačkog biznismena Ismeta Zukorlića. Na iftaru su bili predstavnici kluba „Sevdah“ iz Frankfurta, potom Šefket Zukić, Nedim Makarević, Fadil Junuzović…

Članovi džematskog odbora Rasim Mujanović, Mirsad Berović i Armin Mešinović od srca su se zahvalili generalnoj konzulici Lončar što je i ove godine bila dio njihove iftarske večeri.

Bato Šišić (Naj portal)

Dijaspora

Dalibor Jurkić, konzul koji širi istinu o BiH: Ono što je Osmanagić uradio za Bosnu to nije nijedan predsjednik

Published

on

Dalibor Jurkić, Hercegovac sa frankfurtskom adresom stanovanja i istinski propagator BiH u Evropi i svijetu, još jednom je svojim postupcima dokazao i pokazao koliko mu BiH i svi njeni narodi leže na srcu.

Uvijek dobra riječ

Dalibor je inače konzul BiH za zemlje Obala Slonovače i Gvineje. To je čovjek koji za sve ljude ovog svijeta ima samo dobru riječ, a pomaže svakom ko od njega pomoć zatraži. Mnoge utjecajne i poznate ljude dovodio je i dovodi u BiH. Kako investitore, tako i one koji samim svojim dolaskom šire istinu o BiH širom svijeta.

Jurkić i Pejaković

Jurkić i Pejaković

Tako je Dalibor Jurkić veoma često i u posjeti Visočkim piramidama. Tamo je, između ostalih, dovodio i nekadašnjeg predsjednika Jugoslavije i Hrvatske Stipu Mesića, a domaćin im je bio Semir Osmanagić.

– Ja tog čovjeka izuzetno cijenim, poštujem i volim. Ono što je Osmanagić uradio za BiH to nije ni jedan predsjednik do sada. To je jednostavno genij od čovjeka, i njega treba svako da upozna. Tu sam dovodio i generalnog konzula iz Katara koji je oduševljen gostoprimstvom i piramidama. Ja sam čovjek koji želi da gradi mostove prijateljstva, ljubavi, poštovanja. Nikome ne želim zlo, samo dobro, jer život je bumerang i sve se vraća kad tad.

S konzulom Katara

S konzulom Katara

Dalibor Jurkić je svojevremeno bio jedan od najtraženijih fotomodela u Njemačkoj i Švicarskoj.

Nova nota

A osamdesetih godina snimio je hit pjesmu „Ne dirajte mi jorgovane“, koja je danas doživjela nekoliko novih izvedbi, ali u njegovoj interpretaciji je ostala upamćena i popularna.

 

 

 

– Sretan sam kada vidim da mladi ljudi, hajdemo reći djeca tu pjesmu horski pjevaju. A ni jedno vjenčanje u Hrvatskoj ili Hercegovini ne može da prođe bez te pjesme. Iskreno, ovih dana razmišljam da je ponovno snimim te da je malo aranžmanski osvježim i dam joj neku novu notu, svježinu – rekao nam je Jurkić.

Bato Šišić (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending